Šport
30 ogledov

Hudički zarožljali na Floridi

new jersey devils Stephen Gionta  Ryan Carter Reuters
Znana sta zadnja udeleženca drugega kola končnice hokejske lige NHL. V New Yorku so Rangers na odločilni sedmi tekmi premagali Ottawo Senators z 2:1, v Miamiju pa so se po dveh podaljških zmage nad Florido Panthers s 3:2 veselili hokejisti New Jersey Devils.

V New Yorku sta obrambna igralca Marc Staal in Dan Girardi zadela dva gola v razmiku dobrih štirih minut druge tretjine in odločila srečanje. Tretji gol je prav tako padel v tem delu igre, dosegel ga je Daniel Alfredsson z igralcem več na ledu, vendar v nadaljevanju s soigralci ni več našel poti ploščku v mrežo. Vratar domačih Henrik Lundqvist se je izkazal s 26 obrambami, eno več (27) pa je na drugi strani zmogel Craig Anderson. Igralci New York so šele drugič v končnici v skupnem izidu premagali tekmece po zaostanku z 2:3 v zmagah; tokrat so izenačili v ponedeljek po slavju s 3:2 v Ottawi.

Florida je gostila še bolj razburljiv dvoboj, ki ga je v tretji minuti in 47. sekundi drugega podaljška odločil Adam Henrique s svojim drugim golom na tekmi. Vragi so vodili že z 2:0 v zadnji tretjini, poleg Henriqueja je bil uspešen tudi Stephen Gionta, vendar sta Stephen Weiss in Marcel Goc izenačila. V nadaljevanju vratar Martin Brodeur (43 obramb) ni bil več premagan in je le nekaj tednov pred 40. rojstnim dnevom z zmago proslavil svoj prvi nastop v končnici, ki ga je zabeležil pred dvema desetletjema. Kanadski vratar je v celotni karieri nastopal le za New Jersey in upa, da bo še četrtič osvojil Stanleyjev pokal. Florida je v rednem delu presenetljivo osvojila prvo mesto v jugovzhodni skupini ter si prvič po 12 letih zagotovila nastop v končnici. Kljub porazu je bil njihov najboljši mož na ledu vratar Jose Theodore (33 obramb).

Liga NHL, prvo kolo končnice:

- Vzhod:
New York Rangers : Ottawa Senators 2:1
(New York je napredoval z izidom 4:3 v zmagah)

Florida Panthers : New Jersey Devils 2:3 (po dveh podaljških)
(New Jersey je napredoval z izidom 4:3 v zmagah)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.