Šport
15 ogledov

St. Louis naprej, prvaki na robu prepada

Elliott St. Louis Blues San Jose Sharks NHL končnica četrtfinale prvi krog Reuters
Hokejisti St. Louis Blues so si v zahodni konferenci z zmago na peti tekmi nad San Jose Sharks zagotovili drugi krog končnice severnoameriške lige NHL (3:1). Junaka večera sta bila bila Jamie Langenbrunner in David Perron, ki sta odločilni zadnji tretjini zadela v razmaku 45 sekund, veteran Andy McDonald pa je dodal gol v prazno mrežo.

Z dvema podajama se je izkazal tudi branilec Alex Pietrangelo in pomagal St. Louisu, da je dvoboj na izpadanje proti San Joseju dobil s 4:1 ter se prvič v desetih letih prebil v drugi krog končnice. Domači vratar Brian Elliott je v svoji tretji tekmi, odkar je med vratnici stopil po poškodbi prvega vratarja Jaroslava Halaka, zaustavil 26 strelov.

"Prvi dve tretjini sta bili za nas res frustrirajoči, saj smo si na vse načine prizadevali doseči gol, pa nam nič ni šlo po načrtih. A vedeli smo, da je treba vztrajati do konca, in vztrajnost se nam je poplačala," je po uvrstitvi v drugi krog končnice dejal Jamie Langenbrunner.

Joe Thornton je namreč v dresu San Joseja zadel v zadnji minuti druge tretjine in morski psi so bili v prednosti pred odločilnim delom igre, ki je nato končal njihove letošnje nastope v končnici. To je prvič po treh letih in porazu proti Anaheim Ducks, da so morski psi izpadli že po prvem krogu končnice. V minulih dveh letih so se prebili do polfinala prvenstva NHL. "Dobro smo se borili, a tokrat smo žal mi potegnili krajši konec palice. Čestitke tekmecem, igrali so res dobro, vseeno pa se trenutno počutim res obupno," pa je dejal Thornton.

Medtem so se branilci naslova Boston Bruins, ki so na domačem ledu s 3:4 izgubili proti Washington Capitals, znašli na robu izpada v vzhodni konferenci, saj prestolniki zdaj v zmagah vodijo s 3:2. Naslednja tekma bo v nedeljo v Washingtonu. A kosmatinci so že bili v takšni zagati, pa so se je uspešno rešili. Lani so proti Vancouver Canucks v finalu NHL zaostajali z 2:3, nato pa so dobili zadnji dve tekmi v gosteh in nato tudi osvojili prvi Stanleyjev pokal po letu 1972.

Florida Panthers so na vzhodu tokrat premagali (3:0) New Jersey Devils in v zmagah vodijo s 3:2, prav tako Ottawa Senators, ki so tokrat na gostovanju v Madison Square Gardnu premagali New York Rangers (2:0). Kris Versteeg je na Floridi dosegel gol in podajo, panterji pa so prvič po 16 letih v dobrem položaju za nadaljevanje končnice. Vratar Jose Theodore je zbral 30 obramb za svoji drugi "shutout" v končnici, zadel pa je tudi Scottie Upshall. Končni izid je sicer z zadetkom v nebranjeno mrežo dosegel Tomaš Kopecky 34 sekund pred koncem tekme. Šesta tekma bo v torek v New Jerseyju, morebitna sedma pa spet na Floridi.

V prvem krogu končnice zahodne konference so hokejisti Chicaga po podaljšku ugnali Phoenix Coyotes (2:1) in tako ohranili upanje za napredovanje, saj so v zmagah povedli s 3:2.

Liga NHL, 1. krog končnice, rezultati:

Vzhod

Boston Bruins : Washington Capitals 3:4 /2:3/
Florida Panthers
: New Jersey Devils 3:0 /3:2/
New York Rangers : Ottawa Senators 0:2 /2:3/

Zahod

ST. LOUIS BLUES : San Jose Sharks 3:1 /4:1/
Phoenix Coyotes
: Chicago Blackhawks 1:2* /3:2/
* - po podaljšku

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat v zmagah, igrajo na štiri
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v naslednji krog

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.