Huligani napadli igralce, a ti so se branili

Foto: Print Screen levski balkan
Tekmo so morali prekiniti.
Oglej si celoten članek

Druga finalna tekma bolgarskega košarkarskega prvenstva med domačim Levskim iz Sofije in Balkanom iz Botevgrada se je sprevrgla v vsesplošno nasilje.

Posredovati je morala policija, srečanje pa je bila nato prekinjeno in se bo nadaljevalo za zaprtimi vrati. Do prekinitve je prišlo v 37. minuti, Levski pa je takrat vodil za sedem točk (66:59).

Incident so zakuhali domači navijači Levskega, ki so tekom srečanja žalili košarkarje in strokovni štab gostujoče ekipe ter jih celo obmetavali s predmeti. V 37. minuti tekme je napetost dosegla vrelišče in vnel se je spopad med huligani in košarkarji Balkana.

Ti so imeli dovolj poniževanja ter obmetavnja s plastenkami in drugimi predmeti, zato so huliganom vrnili milo za drago. Navijači so nato poskusili vdreti na igrišče, a so jim to preprečili pripadniki policije.

Župan Botevgrada in nekdanji košarkar Balkana Ivan Gavalyugov je Levskemu očital, da je najbolj radikalne navijače namerno namestil tik za gostujočo klopjo.

"To je grda provokacija. Nasrotnik je svoje huligane poslal tik za našo klop. Po prvih incidentih sem rekel, da tam nimajo kaj iskati. Ob polčasu sem jih prosil, naj nekaj ukrenejo. Piršli smo gledat košarko in pravico imamo, da ostanemo do konca," je dejal Gavalyugov, ki po prekinitvi ni hotel zapustiti dvorane.

Levski je obsodil dejanje navijačev, vendar ni prevzel odgovornosti za njihov položaj na tribuni. 

Moštvi bosta preostale tri minute druge finalne tekme odigrali pred praznimi tribunami.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:04 25. Maj 2018.

    Edin še pri šahu ni takih izpadov navijačev,se mi zdi?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.