"Hvaležen sem mu, še vedno pa ima svojih sedem naslovov"

Foto: Epa
Foto: Epa
"Bila je to nora sezona."
Oglej si celoten članek

Max Verstappen je dan po osvojitvi naslova svetovnega prvaka izjavil, da mu kontraverzni dogodki v zaključku dirke v Abu Dabiju 'nikakor niso pokvarili slast zmage'. 

Nizozemec je bil na dirki že v izgubljenem položaju, a je nato ob koncu preizkušnje po nesreči Nicholasa Latifija na stezo zavil varnostni avto. Vodstvo dirke je nato pred zadnjim krogom umaknilo pet dirkalnikov, ki so bili med njim in takrat vodilnim Lewisom Hamiltonom, spustili so jih pred varnostni avtomobil, ta pa se je nato umaknil s steze. Verstappen je izkoristil novejše pnevmatike in v zadnjem krogu prehitel Britanca in postal svetovni prvak.

Mercedes se je po dirki pritožil, pritožbe so bile kasneje zavrnjene. Dogajanje po dirki ni zmotilo Verstappna. "Ne, niti malo mi ni pokvarilo proslavljanja uspeha. Nič mi ne bi moglo pokvariti ta dan. Seveda sem zelo vesel, ker sem zmagal," je Nizozemec dejal na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Zadnji krog "To je manipulacija!" Tako se je odvijala drama po radijski zvezi Kontroverzno Če bi se Fia strogo držala pravil, bi prvak postal Hamilton

"Bila je nora sezona, nihče ne bi mogel napisati takšen scenarij. Ta zadnja dirka dobro povzame celotno sezono. V njej se nisem nikoli mogel sprostiti in reči, da je to to, postal bom prvak. Če je bilo še deset krogov pred koncem nemogoče, da bi prehitel Hamiltona, se je to zgodilo v zadnjem krogu zadnje dirke v sezoni. Po zavoju 9 v zadnjem krogu sem vedel, da imam priložnost," je še dodal Verstappen.

Foto: Epa Max Verstappen

V zavoju 5 je sicer prehitel Britanca, do zavoja 9 pa uspel ubraniti pozicijo. "Takrat sem pomislil na vsa odrekanja, na naporno delo, ki smo ga opravili ekipa in jaz. Hvaležen sem svojemu tekmecu za takšno sezono, ki ti vzame sapo. Predvidevam, da se on počuti nekoliko drugače, saj je zmagal že sedemkrat. Meni to doslej ni uspelo. Verjetno ga vse skupaj zdaj boli, ampak še vedno ima svojih sedem lovorik," meni prvi nizozemski svetovni prvak formule 1.

Max Od dirkaškega sina do svetovnega prvaka Kakšna dirka! Noro, noro. Nov svetovni prvak odločen v zadnjem krogu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:08 13. December 2021.

    Do naslova pride, tako da direktor dirke drugemu dirkaču ukrade zmago, pa ma je za to vseeno. Pač en najbolj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.