Ibaka in Mirotić naslednja v vrsti odpovedi

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski mediji poročajo, da bo EuroBasket v Sloveniji poleg Juana Carlosa Navarra in Paua Gasola verjetno izpustil tudi Serge Ibaka, medtem ko je vprašljiv tudi Nikola Mirotić.
Oglej si celoten članek

Španski selektor Juan Antonio Orenga bo prvi veliki turnir po prevzemu krmila reprezentance očitno moral odigrati tudi brez naturaliziranega orjaka Serga Ibake, člana Oklahome City Thunder v severnoameriški ligi NBA.

Orenga je že prej ostal brez prvih zvezdnikov Juana Carlosa Navarra in Paua Gasola, potem ko sta vodilna košarkarja aktualnih evropskih prvakov opravila operativna posega. Končni seznam za EuroBasket v Sloveniji bo Orenga objavil naslednji teden.

Še vedno nista rekla "ne" niti "da"

Na njem morda ne bo niti še enega naturaliziranega reprezentanta, črnogorskega člana Real Madrida Nikole Mirotića, toda pri Španski košarkarski zvezi (FEB) zagotavljajo, da na odločitev obeh košarkarjev še čakajo.

"V pimeru Ibake in Mirotića še vedno obstajajo dvomi. Pri FEB zagotavljajo, da Ibaka še vedno ni rekel 'ne', čeprav je zelo malo možnosti, da bo igral. Težava je, da Mirotić tudi še ni rekel 'da', tako da se igra pod košem vedno bolj otežuje," pišejo pri spletnem portalu španskega dnevnika AS (www.as.com).

Mlajši Gasol bo igral

Kolegi iz Madrida še dodajajo, da bodo v Sloveniji, kjer bodo Španci v skupinskem delu poleg domače reprezentance v Celju igrali še s Poljsko, Hrvaško, Češko in Gruzijo, gotovo nastopili naslednji košarkarji:

José Calderón, Ricky Rubio, Sergio Rodríguez, Rudy Fernández, Sergio Llull, Alex Mumbrú, Fernando San Emeterio, Marc Gasol in Víctor Claver.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.