Šport > Košarka
31 ogledov

Ibaka in Mirotić naslednja v vrsti odpovedi

serge ibaka španija košarka EPA
Španski mediji poročajo, da bo EuroBasket v Sloveniji poleg Juana Carlosa Navarra in Paua Gasola verjetno izpustil tudi Serge Ibaka, medtem ko je vprašljiv tudi Nikola Mirotić.

Španski selektor Juan Antonio Orenga bo prvi veliki turnir po prevzemu krmila reprezentance očitno moral odigrati tudi brez naturaliziranega orjaka Serga Ibake, člana Oklahome City Thunder v severnoameriški ligi NBA.

Orenga je že prej ostal brez prvih zvezdnikov Juana Carlosa Navarra in Paua Gasola, potem ko sta vodilna košarkarja aktualnih evropskih prvakov opravila operativna posega. Končni seznam za EuroBasket v Sloveniji bo Orenga objavil naslednji teden.

Še vedno nista rekla "ne" niti "da"

Na njem morda ne bo niti še enega naturaliziranega reprezentanta, črnogorskega člana Real Madrida Nikole Mirotića, toda pri Španski košarkarski zvezi (FEB) zagotavljajo, da na odločitev obeh košarkarjev še čakajo.

"V pimeru Ibake in Mirotića še vedno obstajajo dvomi. Pri FEB zagotavljajo, da Ibaka še vedno ni rekel 'ne', čeprav je zelo malo možnosti, da bo igral. Težava je, da Mirotić tudi še ni rekel 'da', tako da se igra pod košem vedno bolj otežuje," pišejo pri spletnem portalu španskega dnevnika AS (www.as.com).

Mlajši Gasol bo igral

Kolegi iz Madrida še dodajajo, da bodo v Sloveniji, kjer bodo Španci v skupinskem delu poleg domače reprezentance v Celju igrali še s Poljsko, Hrvaško, Češko in Gruzijo, gotovo nastopili naslednji košarkarji:

José Calderón, Ricky Rubio, Sergio Rodríguez, Rudy Fernández, Sergio Llull, Alex Mumbrú, Fernando San Emeterio, Marc Gasol in Víctor Claver.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.