Ibrahimović rušil rekorde, nato doživel šok

Foto: Epa zlatan ibrahimović
Derbi della Madonnina je postregel s šestimi zadetki in velikim preobratom Interja, po katerem so se nerazzurri zavihteli na vrh ligaške razpredelnice.
Oglej si celoten članek

Inter je ob odsotnosti slovenskega vratarja Samirja Handanovića, ki okreva po poškodbi prsta, v 23. krogu italijanske Serie A po epskem preobratu premagal mestnega rivala AC Milan (4:2) in zasedel vrh ligaške lestvice.

Serie A Nora tekma na milanskem derbiju

Nerazzurri so po polovici težko pričakovanega derbija na stadionu Giuseppe Meazza že zaostajali z dvema goloma razlike, a so v samo osmih minutah nadaljevanja izničili prednost Milana, kasneje pa zadeli še dvakrat in vse veselili 16. zmage v sezoni.

Prvi polčas je minil v znamenju povratnika v Milano Zlatana Ibrahimovića, ki je v 40. minuti asistiral ob golu Anteja Rebića, nato pa v sodnikovem podaljšku postal še najstarejši strelec v zgodovini milanskega derbija.

A to ni bilo dovolj za zmago, saj sta zaostanek Interja v razmaku dveh minut izničila Marcelo Brozović (51.) in  Matias Vecino (53.), posledični razpad sistema v vrstah rossonerov pa sta znala kaznovati še Stefan de Vrij (70.) in Romelu Lukaku (93.), ki je poskrbel za končnih 4:2.

"Težko je pojasniti, kaj se je zgodilo," je po porazu dejal 38-letni Ibrahimović. "Ob polčasu smo si dejali, da bo prvih 15 minut drugega dela ključnih. V tem času smo prejeli dva gola. Prenehali smo igrati, izgubili smo vero, nismo več pritiskali in žoga je premalo krožila. Po izenačujočem zadetku smo razpadli," je dodal Šved.

Foto: Epa zlatan ibrahimović

"Vse skupaj je bilo zelo čudno, saj smo odigrali skoraj popoln prvi polčas. Pričakoval sem več od Interja, ki v prvem polčasu ni deloval kot druga ekipa na lestvici. Po premoru vsekakor je," je še povedal napadalec.

Inter (54 točk) je po zaslugi boljše gol razlike na lestvici prehitel Juventus (54 točk). Milan (32 točk) je zdrsnil na deseto mesto. "Jezen sem na svoj igralce, ker niso opravili svojih obrambnih dolžnosti, zaradi česar smo bili kaznovani," je potožil trener Stefano Pioli. "Nadigrali smo močno ekipo in nadzirali potek tekme. Nič ni kazalo na to, da bi bilo med nami 19 točk razlike. To je bila velika škoda," je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:52 10. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.