Ibrahimović napovedal zmagovalca SP

Foto: Epa zlatan ibrahimović
Švedska reprezentanca se bo za preboj v četrtfinale pomeril s Švico.
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović meni, da bo švedska nogometnega reprezentanca kljub njegovi odsotnosti osvojila svetovno prvenstvo v Rusiji. Skandinavska država še nima naslova svetovnega prvaka, najboljši izid je dosegla z drugim mestom leta 1958.

Nekdanji napadalec Ajaxa, Juventusa, Milana, Interja, Barcelone, Paris Saint-Germaina in Manchester Uniteda je po koncu Eura 2016 napovedal reprezentančno upokojitev in se posledično ni udeležil kvalifikacij za mundial v Rusiji. Od leta 2001 do 2016 je za reprezentanco odigral 116 tekem in zabil 62 golov.

V mesecih pred začetkom prvenstva se je veliko govorilo o tem, da naj bi se Ibrahimović vrnil iz pokoja in ponovno oblekel reprezentančni dres. Pri tem je največjo vlogo odigral sam, ko se je v tipično arogantnih izjavah postavil nad Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) in celo selektorja Janneja Anderssona. Ta ga na koncu ni uvrstil na seznam reprezentantov.

Brez SP Ibrahimović imenoval krivca

Švedska je skupinski del sklenila na prvem mestu skupine F in se bo za preboj v četrtfinale pomerila s Švico. Ponosni Ibrahimović je prepričan, da bodo njegovi rojaki v nadaljevanju prvenstva pokorili vso svetovno elito.

"Kot sem napovedal že pred svetovnim prvenstvom, bo Švedska šla zelo daleč in verjetno celo osvojila naslov," je dejal napadalec Los Angeles Galaxy. "Zelo sem vesel. Ponosen sem, da sem Šved. Naokrog se vozim s švedsko zastavo. Jaz sem zavladal svetu, zdaj bo svetu zavladala še Švedska," je v svojem slogu dodal 36-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.