Šport > Nogomet
2531 ogledov

Ibrahimović imenoval krivca

zlatan ibrahimović Epa
Pogumne napovedi švedskega napadalca se niso uresničile.

Čeprav je v zadnjih tednih dvigoval prah z izjavami, da bo sam krojil svojo usodo glede udeležbe na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji, je na koncu doživel hladen tuš.

Zlatan Ibrahimović Švedska SP 2018 Šport Padla odločitev glede Zlatanove udeležbe na mundialu

Najboljši strelec v zgodovini švedske reprezentance Zlatan Ibrahimović se ne bo udeležil bližajočega se mundiala, za kar so po njegovem mnenju odgovorni švedski mediji.

Ibrahimović se je leta 2016 poslovil od reprezentančnega dres in se ni udeležil kvalifikacijskega ciklusa za SP 2018. Potem ko si je njegova reprezentanca izborila mesto v Rusiji, je večkrat namignil, da si želi zaigrati na SP, vendar ni dočakal zelene luči selektorja Janneja Anderssona. "Če ekipi obrneš hrbet, se po mojem ne bi smel vrniti," je aprila izjavil švedski selektor in tako znova utišal napadalca Los Angeles Galaxy.

A Ibra se ne da. Razlogov za to, da je ostal brez nastopa na SP, ne vidi v svoji očitni aroganci, reprezentančnemu slovesu ali kje drugje, temveč je prepričan, da za vsem stojijo švedski mediji.

zlatan ibrahimović Zlatan Šport "Messi in jaz? Ni razlike!"

"Vsi najboljši igralci bodo tam, a Zlatana ne bo. Moral bi biti, vendar ga ne bo. Mediji pravijo, da je švedska reprezentanca boljša brez mene, zato verjamem vanje," je dejal strelec 62 reprezentančnih golov. 

"Takšna je mentaliteta švedskih medijev. Nimam tipičnega švedskega priimka. Nimam tipičnega švedskega temperamenta, a še vedno sem rekorder po številu doseženih golov. Igral sem za Ajax, Juventus, Inter, Barcelono, AC Milan, PSG, Manchester United in LA Galaxy. Če ne bi znal igrati v kolektivu, kako sem potem igral za najboljše ekipe na svetu in zmagoval? Vem, kako zmagovati, verjemite mi. In to počnem dobro," je novo kost za glodanje vrgel 36-letnik.

Švedska bo v skupinskem delu svetovnega prvenstva igrala z Nemčijo, Mehiko in Južno Korejo.

Zlatan Ibrahimović Ibra Šport Zlatan pokazal temno plat in oklofutal tekmeca

Komentarjev 1
  • mercedesb 11:53 09.junij 2018.

    Zahojeni balkanc z vakuumom v betici

Sorodne novice