Igra Slovenije boljša od rezultata

Foto: EPA slovenija jagodnik gasol španija košarkarska reprezentanca Foto: EPA slovenija španija gasol slokar košarkarska reprezentanca Foto: EPA slovenija španija fernandez košarkarska reprezentanca Foto: EPA slovenija dragić calderon španija košarkarska reprezentanca
Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila pripravljalno tekmo s Španijo v Granadi s 57:79. Dobila je kar tri nešportne osebne, čeprav tekma ni bila groba, Goran Dragić je bil izključen. Poraz ni tragičen, saj so košarkarji dobili dragoceno lekcijo ene najmočnejših ekip v Evropi tako glede igre kot tudi ohranjanja mirnosti in sodniškega kriterija.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so izgubili tudi drugo prijateljsko tekmo z aktualnimi evropskimi prvaki. Potem ko so bili Španci boljši že v soboto v Malagi (73:61), so zmago ponovili dobrih 24 ur pozneje v Granadi, kjer je bil končni rezultat 79:57.

Tekmi v Malagi in Granadi sta imeli podoben potek in razplet. Slovenija je na trenutke igrala zelo dobro, žal pa ni mogla vseh štirideset minut slediti visokemu ritmu Španije, ki ima precej širši izbor vrhunskih igralcev in ki je imela pred polno dvorano tudi prikrito pomoč španske sodniške trojke.

Tako je začetek tekme znova pripadel varovancem Božidarja Maljkovića, ki so imeli po petih minutah pet točk prednosti, nadaljevanje drugega polčasa pa je bil v znamenju rdeče "furije". Slabe so bile zlasti minute med 13. in 17., ko je Španija z delnim izidom 11:0, posledično zaradi komaj 27-odstotnega meta Slovenije za dve točki, prevzela vajeti igre v svoje roke, povedla s 33:19 in odšla na odmor z desetimi točkami prednosti.


Dobre niso bile niti uvodne minute drugega polčasa, saj je Španija v 25. minuti povedla s 17 točkami prednosti (50:33), zato pa je bilo toliko lepše spremljati igro Slovenije v nadaljevanju tretje četrtine. Z agresivno obrambo, a tokrat le z enim prekrškom v desetih minutah, uspešno igro pod obročema, predvsem pa z bolj navdahnjeno predstavo v napadu Jake Lakoviča in Saša Ožbolta so naši naredili delni izid 17:3 in tik pred koncem tretjega dela igre prišli na 53:50.

Zmagovalec je bil odločen v prvih petih minutah zadnje četrtine, ko Slovenija nikakor ni našla poti do obroča, medtem ko so gostitelji dobesedno rešetali slovenski koš. Ko je Goran Dragić v 35. minuti naredil drugo nešportno osebno napako in moral zapustiti igrišče (v drugem polčasu ni igral Matjaž Smodiš, ki ima težave s stegensko mišico), je bil izid že 70:50 in visokemu porazu se Slovenija ni mogla več izogniti.

Pripravljalna tekma:

Španija : Slovenija 79:57 (55:50, 38:28, 18:15)
P. Gasol 19, Ibaka 12 in 9 sk., Navarro 13, Llull 10; Lorbek 10, 11 sk., G. Dragić 9, Lakovič 9, 5 pod., Jagodnik 8, 7 sk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.