Igral je v NHL, zdaj bo v Olimpiji

Foto: Žurnal24 Steve Kelly je na oni strani velike luže nazadnje igral za moštvo iz lige AHL.
Nekaj dni za tem, ko so premagali rivale z Jesenic, so se hokejisti Tilie Olimpije okrepili z nekdanjim šestim izborom na naboru za ligo NHL. To je Steve Kelly.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Tilie Olimpije so se za nadaljevanje lige Ebel okrepili z 32-letnim kanadskim napadalcem iz Vancouvra, 188 centrimetrov visokim Stevom Kellyjem. Kanadčana so leta 1995 v prvem krogu kot šestega na naboru severnoameriške lige NHL izbrali Edmonton Oilers. Kelly je z ljubljanskim klubom podpisal pogodbo do konca sezone. V Slovenijo naj bi prispel v četrtek, zato je njegov petkov nastop v Zagrebu še pod vprašajem, v nedeljo, ko v Tivoli prihajajo prvaki lige Ebel iz Celovca KAC, pa bo že zaigral.

V svoji karieri je Kelly z moštvi Edmontona, Tampe Baya, New Jerseyja, Los Angelesa in Minnesote zbral 149 tekem in dosegel devet golov in 12 podaj. Najlepša leta v NHL je preživel pri Devilsih, s katerimi se je veselil tudi osvojitve Stanleyjevega pokala. Večji del kariere je sicer preživel v ligi AHL, kjer je igral tudi v minuli sezoni za moštvo Syracuse. Kanadski hokejist pa že ima tudi izkušnje v Evropi, saj je štiri sezone igral v nemški ligi DEL. Od sezone 2004 do 2006 je igral v Mannheimu, potem pa od 2005 do 2007 v Frankfurtu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.