Šport
8 ogledov

Igral je v NHL, zdaj bo v Olimpiji

Steve Kelly je na oni strani velike luže nazadnje igral za moštvo iz lige AHL. Žurnal24 main
Nekaj dni za tem, ko so premagali rivale z Jesenic, so se hokejisti Tilie Olimpije okrepili z nekdanjim šestim izborom na naboru za ligo NHL. To je Steve Kelly.

Hokejisti Tilie Olimpije so se za nadaljevanje lige Ebel okrepili z 32-letnim kanadskim napadalcem iz Vancouvra, 188 centrimetrov visokim Stevom Kellyjem. Kanadčana so leta 1995 v prvem krogu kot šestega na naboru severnoameriške lige NHL izbrali Edmonton Oilers. Kelly je z ljubljanskim klubom podpisal pogodbo do konca sezone. V Slovenijo naj bi prispel v četrtek, zato je njegov petkov nastop v Zagrebu še pod vprašajem, v nedeljo, ko v Tivoli prihajajo prvaki lige Ebel iz Celovca KAC, pa bo že zaigral.

V svoji karieri je Kelly z moštvi Edmontona, Tampe Baya, New Jerseyja, Los Angelesa in Minnesote zbral 149 tekem in dosegel devet golov in 12 podaj. Najlepša leta v NHL je preživel pri Devilsih, s katerimi se je veselil tudi osvojitve Stanleyjevega pokala. Večji del kariere je sicer preživel v ligi AHL, kjer je igral tudi v minuli sezoni za moštvo Syracuse. Kanadski hokejist pa že ima tudi izkušnje v Evropi, saj je štiri sezone igral v nemški ligi DEL. Od sezone 2004 do 2006 je igral v Mannheimu, potem pa od 2005 do 2007 v Frankfurtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.