Igralo pet Slovencev, Poljaku kamen v glavo

Foto: EPA
Foto: EPA
V Ligi Evropa so bile odigrane prve tekme 3. kroga kvalifikacij. Največje presenečenje je pripravila Vojvodina, ki je v gosteh s kar 4:0 premagala Sampdorio.
Oglej si celoten članek

V tretjem kolu kvalifikacij za Ligo Evropa je bilo včeraj odigranih 28 tekem. Na njih je priložnost za igranje čakalo tudi 6 slovenskih nogometašev, ki pa se niso pretirano naigrali.

Martin Milec je edini, ki je odigral celotno srečanje, njegov Standard iz Liega pa je z 2:1 pred domačimi gledalci premagal sarajevski Željezničar, ki ima tako pred povratno tekmo ugoden rezultat. Še slabše jo je kot gostitelj odnesel madžarski Debrecen, ki je z 2:3 klonil proti Rosenborgu. Rene Mihelič je pri domačih na voljo dobil le peščico igralnega časa, igral je namreč od 84. minute. Rajka Rotmana pa ob porazu v gosteh turškega Basaksehirja z 0:2 proti nizozemskem AZ Alkmaarju ni bilo niti na klopi.

Zadovoljnejši je lahko z rezultatom Andraž Kirm, ki je za Omonio iz Nikozije igral od 61. minute in v gosteh remiziral z Bröndbyjem z 0:0. Na "slovenskem" derbiju sta se pomerila WAC iz Avstrije in dortmundska Borussia. Slednja je zmagala z 0:1. Pri domačih je Tadej Trdina odigral zadnjih 20 minut, Kevin Kampl je pri gostih v igro prišel v 78. minuti.

Na ostalih tekmah je za veliko presenečenje poskrbela Vojvodina, ki je s kar 4:0 v gosteh razbila Sampdorio. West Ham, ki se je v kvalifikacije uvrstil po točkovanju Fair Playja je na peti evropski tekmi v tej sezoni dobil še tretji rdeč karton in po vodstvu z 2:0 naposled le remiziral z romunsko Astro. Hajduk je doma z 2:0 ugnal Stromsgodset in si priigral lepo izhodišče pred povratnim srečanjem. Za Splitčane je ponovno zadel tudi Tomislav Kiš, ki je v Dalmacijo prišel iz Zavrča. Kiš je bil uspešen v 93. minuti.

Za škandal so ponovno poskrbeli albanski navijači. Na tekmi med albanskim Kukesijem in poljsko Legio so namreč domači navijači Ondreju Dudi vrgli kamen v glavo in sodnik je pri vodstvu gostov z 2:1 tekmo prekinil in odpiskal konec srečanja. Kakšna kazen bo čakala albanskega predstavnika še ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.