Šport > Nogomet
43 ogledov

Igralo pet Slovencev, Poljaku kamen v glavo

Andrija Balić, Hajduk EPA
V Ligi Evropa so bile odigrane prve tekme 3. kroga kvalifikacij. Največje presenečenje je pripravila Vojvodina, ki je v gosteh s kar 4:0 premagala Sampdorio.

V tretjem kolu kvalifikacij za Ligo Evropa je bilo včeraj odigranih 28 tekem. Na njih je priložnost za igranje čakalo tudi 6 slovenskih nogometašev, ki pa se niso pretirano naigrali.

Martin Milec je edini, ki je odigral celotno srečanje, njegov Standard iz Liega pa je z 2:1 pred domačimi gledalci premagal sarajevski Željezničar, ki ima tako pred povratno tekmo ugoden rezultat. Še slabše jo je kot gostitelj odnesel madžarski Debrecen, ki je z 2:3 klonil proti Rosenborgu. Rene Mihelič je pri domačih na voljo dobil le peščico igralnega časa, igral je namreč od 84. minute. Rajka Rotmana pa ob porazu v gosteh turškega Basaksehirja z 0:2 proti nizozemskem AZ Alkmaarju ni bilo niti na klopi.

Zadovoljnejši je lahko z rezultatom Andraž Kirm, ki je za Omonio iz Nikozije igral od 61. minute in v gosteh remiziral z Bröndbyjem z 0:0. Na "slovenskem" derbiju sta se pomerila WAC iz Avstrije in dortmundska Borussia. Slednja je zmagala z 0:1. Pri domačih je Tadej Trdina odigral zadnjih 20 minut, Kevin Kampl je pri gostih v igro prišel v 78. minuti.

Na ostalih tekmah je za veliko presenečenje poskrbela Vojvodina, ki je s kar 4:0 v gosteh razbila Sampdorio. West Ham, ki se je v kvalifikacije uvrstil po točkovanju Fair Playja je na peti evropski tekmi v tej sezoni dobil še tretji rdeč karton in po vodstvu z 2:0 naposled le remiziral z romunsko Astro. Hajduk je doma z 2:0 ugnal Stromsgodset in si priigral lepo izhodišče pred povratnim srečanjem. Za Splitčane je ponovno zadel tudi Tomislav Kiš, ki je v Dalmacijo prišel iz Zavrča. Kiš je bil uspešen v 93. minuti.

Za škandal so ponovno poskrbeli albanski navijači. Na tekmi med albanskim Kukesijem in poljsko Legio so namreč domači navijači Ondreju Dudi vrgli kamen v glavo in sodnik je pri vodstvu gostov z 2:1 tekmo prekinil in odpiskal konec srečanja. Kakšna kazen bo čakala albanskega predstavnika še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.