Ilari pometel z direktorjem Nokie

Foto: Žurnal24
Finske oblasti so objavile seznam tistih, ki so v letu 2009 plačali največ davka na zaslužke. Prvi je Ilari "Ziigmund" Sahamies, čigar obdavčeni zaslužek je v letu 2009 presegel 1,7 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Ilari je prinesel svež veter na listo največjih desetih zaslužkarjev. Drugače so to lestvico sestavljali direktorji raznih korporacij, kot je na primer Nokiin Jorma Ollila, ki je bil v 2009 največji zaslužkar s preko 6 milijonov evrov. Ilari je bil na 9. mestu na listi in na vrhu seznama tistih, ki še niso dopolnili 30 let.

Zanimivo, da je drugi največji zaslužkar v kategoriji mlajših od 30 let prav tako poker profesionalec. To je Ville Mattila, ki je zaslužil več kot 660.00 evrov.

V javnih medijih se pogosto omenja tudi Sami "LarsLuzak" Kelopuro. Predvsem se pojavljajo naslovi, kot so »Prihodki mladega poker profesionalca so izpuhteli«. To pa seveda zato, ker Sami ne živi več na Finskem, tako da tam več ne plačuje davkov. Nek časopis je o Samiju povedal: »V poker krogih je Kelopuro opisan kot agresiven igralec. Kar je nekaj takega, kot če bi za Usaina rekla, da je hiter tekač. Seveda je agresiven, saj je poker pro!« Ob tem velja omeniti še enega Finskega profesionalca, ki tudi že dolgo v rodni državi ne plačuje več davkov. To je seveda Patrik Antonius, ki bi v primeru, da bi na Finskem plačeval davke na lestvici zagotovo prehitel Ziigmunda.

Omembe vredno dejstvo je to, da na Finskem obdavčijo dohodke le za tiste zaslužke, ki prihajajo iz virov izven Evropske Unije (na primer Full Tilt Poker). Prihodki, ki nastanejo znotraj EU so brez davka in se ne štejejo v ta namen. Prav tako se v tej lestvici niso upoštevali dohodki, ki prihajajo iz naslova delnic in drugih investicij.

Prav tako se mora omeniti še to, da finski davčni urad zagotovo ve, kako je potrebno poskrbeti zase. Od teh 1,7milijona evrov, ki jih je zaslužil Ilari Sahamies, je moral plačati vsaj 50 % državi oziroma davkarjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.