Šport
6 ogledov

Ilari pometel z direktorjem Nokie

Žurnal24 main
Finske oblasti so objavile seznam tistih, ki so v letu 2009 plačali največ davka na zaslužke. Prvi je Ilari "Ziigmund" Sahamies, čigar obdavčeni zaslužek je v letu 2009 presegel 1,7 milijona evrov.

Ilari je prinesel svež veter na listo največjih desetih zaslužkarjev. Drugače so to lestvico sestavljali direktorji raznih korporacij, kot je na primer Nokiin Jorma Ollila, ki je bil v 2009 največji zaslužkar s preko 6 milijonov evrov. Ilari je bil na 9. mestu na listi in na vrhu seznama tistih, ki še niso dopolnili 30 let.

Zanimivo, da je drugi največji zaslužkar v kategoriji mlajših od 30 let prav tako poker profesionalec. To je Ville Mattila, ki je zaslužil več kot 660.00 evrov.

V javnih medijih se pogosto omenja tudi Sami "LarsLuzak" Kelopuro. Predvsem se pojavljajo naslovi, kot so »Prihodki mladega poker profesionalca so izpuhteli«. To pa seveda zato, ker Sami ne živi več na Finskem, tako da tam več ne plačuje davkov. Nek časopis je o Samiju povedal: »V poker krogih je Kelopuro opisan kot agresiven igralec. Kar je nekaj takega, kot če bi za Usaina rekla, da je hiter tekač. Seveda je agresiven, saj je poker pro!« Ob tem velja omeniti še enega Finskega profesionalca, ki tudi že dolgo v rodni državi ne plačuje več davkov. To je seveda Patrik Antonius, ki bi v primeru, da bi na Finskem plačeval davke na lestvici zagotovo prehitel Ziigmunda.

Omembe vredno dejstvo je to, da na Finskem obdavčijo dohodke le za tiste zaslužke, ki prihajajo iz virov izven Evropske Unije (na primer Full Tilt Poker). Prihodki, ki nastanejo znotraj EU so brez davka in se ne štejejo v ta namen. Prav tako se v tej lestvici niso upoštevali dohodki, ki prihajajo iz naslova delnic in drugih investicij.

Prav tako se mora omeniti še to, da finski davčni urad zagotovo ve, kako je potrebno poskrbeti zase. Od teh 1,7milijona evrov, ki jih je zaslužil Ilari Sahamies, je moral plačati vsaj 50 % državi oziroma davkarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.