Ilić nazaj na Ciper, Berić nad Šahtar

Foto: EPA
Foto: EPA
Najtrofejnejši evropski klub v play-offu Manchester United je imel na petkovem žrebu v Nyonu srečo in izvlekel Club Brugge - Ilić z Astano proti APOEL, Berić z Rapidom nad Šahtar.
Oglej si celoten članek

Če bi držala teorija, da bi kroglico Astane na petkovem žrebu v Nyonu zasedal Maribor, potem bi se Štajerci za vstop v Ligo prvakov tako kot leta 2013 merili z APOEL Nikozijo. Toda Ciprčani zaradi izpada vijočiličastih ne bodo dočakali revanše, temveč tekmo z neugodnimi Kazahstanci, pri katerih igra Branko Ilić.

Nekdanji član Anorthosisa se tako vrača na nekoč domači Ciper in je lahko s svojim novim klubom zadovoljen z žrebom. Prav gotovo bolj kot Robert Berić, ki je z Rapidom dobil zmenek s standardnim udeležencem skupinskega dela Šahtarjem, toda z razpoloženim Krčanom so Dunajčani že Ajaxu pokazali, da nikomur ne priznavajo vloge favorita.

Gregor Balažic je s Partizanom najbrž prav tako zadovoljen s potjo v Belorusijo, kjer bo črno-bele pričakal BATE Borisov. Zagrebški Dinamo bo napoved prvega moža Zdravka Mamića o osmih uvrstitvah v skupinski del LP v naslednjih desetih letih, Mamić je bil mimogrede v Nyonu večkrat v kadru kot predstavnik kluba, skušal izpolniti v gosteh pri albanskem Skënderbeuju.

Največjo pozornost je vnovič požela t. i. ligaška pot, kjer je na nasprotnika čakal večkratni evropski prvak Manchester United. "Rdeči vragi", ki se skupaj z otoškimi mediji že vidijo v skupinskem delu, so bili nagrajeni še z "lahkim" žrebom - Clubom Bruggejem.

Pravi spopad se obeta med ambicioznima Valencio in AS Monacom, drugi derbi pa bo med italijanskim Laziem in nemškim Bayerjem.

V Ligi Evropa sta četrtkov večer "preživela" le Kevin Kampl in Martin Milec, njuna Borussia Dortmund in Standard pa se bosta med drugim lahko pomerila s splitskim Hajdukom, Rosenborgom, Moldejem, Astro, Vojvodino in Rabotničkim. Žreb se bo začel ob 13. uri.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.