Šport > Nogomet
57 ogledov

Ilić nazaj na Ciper, Berić nad Šahtar

Žreb play-off Lige Evrope EPA
Najtrofejnejši evropski klub v play-offu Manchester United je imel na petkovem žrebu v Nyonu srečo in izvlekel Club Brugge - Ilić z Astano proti APOEL, Berić z Rapidom nad Šahtar.

Če bi držala teorija, da bi kroglico Astane na petkovem žrebu v Nyonu zasedal Maribor, potem bi se Štajerci za vstop v Ligo prvakov tako kot leta 2013 merili z APOEL Nikozijo. Toda Ciprčani zaradi izpada vijočiličastih ne bodo dočakali revanše, temveč tekmo z neugodnimi Kazahstanci, pri katerih igra Branko Ilić.

Nekdanji član Anorthosisa se tako vrača na nekoč domači Ciper in je lahko s svojim novim klubom zadovoljen z žrebom. Prav gotovo bolj kot Robert Berić, ki je z Rapidom dobil zmenek s standardnim udeležencem skupinskega dela Šahtarjem, toda z razpoloženim Krčanom so Dunajčani že Ajaxu pokazali, da nikomur ne priznavajo vloge favorita.

Gregor Balažic je s Partizanom najbrž prav tako zadovoljen s potjo v Belorusijo, kjer bo črno-bele pričakal BATE Borisov. Zagrebški Dinamo bo napoved prvega moža Zdravka Mamića o osmih uvrstitvah v skupinski del LP v naslednjih desetih letih, Mamić je bil mimogrede v Nyonu večkrat v kadru kot predstavnik kluba, skušal izpolniti v gosteh pri albanskem Skënderbeuju.

Največjo pozornost je vnovič požela t. i. ligaška pot, kjer je na nasprotnika čakal večkratni evropski prvak Manchester United. "Rdeči vragi", ki se skupaj z otoškimi mediji že vidijo v skupinskem delu, so bili nagrajeni še z "lahkim" žrebom - Clubom Bruggejem.

Pravi spopad se obeta med ambicioznima Valencio in AS Monacom, drugi derbi pa bo med italijanskim Laziem in nemškim Bayerjem.

V Ligi Evropa sta četrtkov večer "preživela" le Kevin Kampl in Martin Milec, njuna Borussia Dortmund in Standard pa se bosta med drugim lahko pomerila s splitskim Hajdukom, Rosenborgom, Moldejem, Astro, Vojvodino in Rabotničkim. Žreb se bo začel ob 13. uri.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.