Iličić odprl dušo: "Nikomur ne bi želel tega, kar sem doživel"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kapetan slovenske nogometne reprezentance je spregovoril o večmesečni odsotnosti z nogometnih zelenic, kateri je botrovala osebna stiska.
Oglej si celoten članek

Napadalec Atalante Josip Iličić se je po julijskem remiju z Juventusom iz osebnih razlogov vrnil v domovino, kjer je ostal skoraj dva meseca. Posledično je izpustil četrfinale lige prvakov in začetek nove tekmovalne sezone.

K medijski odmevnosti njegove odsotnosti so močno pripomogl skrivnostne okoliščine, saj 32-letni Kranjčan ni bil poškodovan, temveč naj bi bi Bergamo zapustil zaradi osebne stiske, povezane s s svetovno zdravstveno krizo.

Po besedah njegovega soigralca Alejandra Gomeza je Iličić po okužbi s koronavirusom zapadel v depresijo. Po večmesečni odsotnosti se je na zelenice vrnil 20. oktobra na na tekmi italijanskega prvenstva proti ekipi iz Neaplja.

Liga narodov Slovenci po zmagi v 94. minuti potrebujejo točko v Atenah

Foto: Profimedia josip iličić Po vrnitvi na klubsko sceno se je Iličić znova pridružil tudi slovenskim reprezenantom, katerim je pomagal na obračunih lige narodov z Azerbajdžanom in Kosovom.

Po zmagi nad slednjim je na vprašanje novinarskega kolega Ekipe24, kdaj je vedel, da se želi vrniti na nogometne zelenice, odvrnil: "Želel sem si, vedel sem da se bom vrnil. Vedel sem, da je edina možnost, da se izvlečem iz tega ta ljubezen do nogometa, do moje družine, ki mi je bila največja podpora. Tega kar sem doživljal ne bi privoščil nikomur. To je zdaj za mano."

"Gledam naprej. Vsaka negativna stvar te naredi močnejšega, boljšega. V nogometu še nisem rekel zadnje. Lahko bi rekel, da najlepše še prihaja. Začel sem uživati. Zavedam se, da pred mano ni več veliko aktivnih nogometnih let. Želim si dati zadnji atom moči za to, kar ljubim že celo življenje. Za žogo, za igrišče in velikokrat sem že ponovil v klubu 'Fantje, da bi vedeli kako je lepo igrati nogomet'. To imam vedno v mislih in tako bo ostalo. Nogomet bom igral dokler bom lahko stal na nogah," je povedal priljubljeni Jojo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:29 16. November 2020.

    Pustite Iličiča naj igra ! Včerajšnja tekma je bila katastrofa in morajo spremeniti način igre . To ,da se mora …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.