Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

Foto: Instagram iličić astori fiorentina
Nogometni svet žaluje ob tragični smrti kapetana Fiorentine.
Oglej si celoten članek

V nedeljo je svetovno športno javnost šokirala novica o smrti komaj 31-letnega italijanskega nogometaša in kapetana Fiorentine Davideja Astorija. Branilcu, za katerega je bil usoden nenadni zastoj srca, so se poklonili številni nekdanji in aktivni nogometaši na čelu z legedarnim vratarjem Juventusa Gianluigijem Buffonom.

Italija žaluje Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

"Živjo, dragi Asto. Redko javno izražam svoje mnenje o drugi osebi, saj ne želim, da bi edinstveno lepoto odnosov ter vzajemno spoštovanje in naklonjenost izkoriščali tisti, ki nimajo toliko dostojanstva, da bi spoštovali določene meje. V tvojem primeru bom naredil izjemo, saj imaš ženo in družino, ki trpi, povrhu vsega pa še majhno hčerko, ki si zasluži vedeti, da je bil njen oče DOBER ČLOVEK... RES DOBER ČLOVEK."

Foto: Profimedia buffon astori

"Ti si bil odraz sveta, ki so ga ljudje pustili za seboj, z vrednotami, kot so altruizem, eleganca, vljudnost in spoštovanje do drugih. Iskrene pohvale, bil si eden najboljših ljudi v svetu športu, kar sem jih imel priložnost spoznati. RIP. Tvoj nori Gigi," je zapisal ikonični vratar Juventusa.

Med prvimi se je po smrti kapetana Fiorentine oglasil nogometaš AC Milana Kevin Prince-Boateng. "Počivaj v nebesih," je zapisal. Radja Nainggolan, ki je z Astorijem igral pri Cagliariju in Romi, je dodal: "Odličen nogometaš, a še prej odličen človek. Koliko bitk sva bila skupaj v Cagliariju, potem sva se našla v Romi. Še vedno ne morem verjeti. Moje misli so s tvojo družino."

"Brez besed. Počivaj v miru, Davide Astori," je zapisal napadalec Juventusa Paulo Dybala. Borja Valero, ki je z Astorijem igral v Firencah, je tragedijo pospremil takole: "Še vedno ne morem verjeti. Nočem verjeti. Počivaj v miru, Davide."

"Šokiran. Brez besed ob tej tragediji," je zapisal Francesco Totti. Odzvali so se tudi Javier Zanetti, Iker Casillas, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Vincenzo Montella, Carlo Ancelotti in številni drugi veljaki italijanskega ter mednarodnega nogometa.

Oglasil se je tudi slovenski reprezentant in nekdanji član Fiorentine Josip Iličić, ki je fotografiji pokojnega Astorija pripisal: "Počivaj v miru, prijatelj."

Sožalj niso izrekali le nogometaši, temveč je Astorijeva smrt odmevala tudi v drugih športih. Italijanski tenisač Fabio Fognini, ki je v finalu turnirja serije 250 v Sao Paulu premagal Čilenca Nicolasa Jarryja, je na podelitvi dejal: "Ta naslov je za Davideja Astorija!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.