Šport > Nogomet
3113 ogledov

Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

iličić astori fiorentina Instagram
Nogometni svet žaluje ob tragični smrti kapetana Fiorentine.

V nedeljo je svetovno športno javnost šokirala novica o smrti komaj 31-letnega italijanskega nogometaša in kapetana Fiorentine Davideja Astorija. Branilcu, za katerega je bil usoden nenadni zastoj srca, so se poklonili številni nekdanji in aktivni nogometaši na čelu z legedarnim vratarjem Juventusa Gianluigijem Buffonom.

Sveča Italija žaluje Šport Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

"Živjo, dragi Asto. Redko javno izražam svoje mnenje o drugi osebi, saj ne želim, da bi edinstveno lepoto odnosov ter vzajemno spoštovanje in naklonjenost izkoriščali tisti, ki nimajo toliko dostojanstva, da bi spoštovali določene meje. V tvojem primeru bom naredil izjemo, saj imaš ženo in družino, ki trpi, povrhu vsega pa še majhno hčerko, ki si zasluži vedeti, da je bil njen oče DOBER ČLOVEK... RES DOBER ČLOVEK."

buffon astori | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ti si bil odraz sveta, ki so ga ljudje pustili za seboj, z vrednotami, kot so altruizem, eleganca, vljudnost in spoštovanje do drugih. Iskrene pohvale, bil si eden najboljših ljudi v svetu športu, kar sem jih imel priložnost spoznati. RIP. Tvoj nori Gigi," je zapisal ikonični vratar Juventusa.

 

Ciao caro Asto, difficilmente ho espresso pubblicamente un pensiero riguardo una persona, perché ho sempre lasciato che la bellezza e l'unicità di rapporti, di reciproca stima e affetto, non venissero strumentalizzati o gettati in pasto a chi non ha la delicatezza per rispettare certi legami. Nel tuo caso, sento di fare un'eccezione alla mia regola, perché hai una moglie giovane e dei familiari che staranno soffrendo,ma soprattutto la tua piccola bimba, merita di sapere che il suo papà era a tutti gli effetti una PERSONA PERBENE.....una GRANDE PERSONA PERBENE....eri l'espressione migliore di un mondo antico, superato, nel quale valori come l'altruismo, l'eleganza, l'educazione e il rispetto verso il prossimo, la facevano da padroni. Complimenti davvero, sei stata una delle migliori figure sportive nella quale mi sono imbattuto. R.I.P. Il tuo folle Gigi.

A post shared by Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon) on

Med prvimi se je po smrti kapetana Fiorentine oglasil nogometaš AC Milana Kevin Prince-Boateng. "Počivaj v nebesih," je zapisal. Radja Nainggolan, ki je z Astorijem igral pri Cagliariju in Romi, je dodal: "Odličen nogometaš, a še prej odličen človek. Koliko bitk sva bila skupaj v Cagliariju, potem sva se našla v Romi. Še vedno ne morem verjeti. Moje misli so s tvojo družino."

"Brez besed. Počivaj v miru, Davide Astori," je zapisal napadalec Juventusa Paulo Dybala. Borja Valero, ki je z Astorijem igral v Firencah, je tragedijo pospremil takole: "Še vedno ne morem verjeti. Nočem verjeti. Počivaj v miru, Davide."

"Šokiran. Brez besed ob tej tragediji," je zapisal Francesco Totti. Odzvali so se tudi Javier Zanetti, Iker Casillas, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Vincenzo Montella, Carlo Ancelotti in številni drugi veljaki italijanskega ter mednarodnega nogometa.

Oglasil se je tudi slovenski reprezentant in nekdanji član Fiorentine Josip Iličić, ki je fotografiji pokojnega Astorija pripisal: "Počivaj v miru, prijatelj."

 

RIP amico mio😥😥

A post shared by Josip Ilicic Jojo (@ilicic72) on

Sožalj niso izrekali le nogometaši, temveč je Astorijeva smrt odmevala tudi v drugih športih. Italijanski tenisač Fabio Fognini, ki je v finalu turnirja serije 250 v Sao Paulu premagal Čilenca Nicolasa Jarryja, je na podelitvi dejal: "Ta naslov je za Davideja Astorija!"