Šport > Nogomet
7677 ogledov

Zlatku Zahoviću uspel veliki met

Jan Mlakar NK Maribor Ljudski vrt NK Maribor/Twitter
Aktualni slovenski državni prvaki so se okrepili z obetavnim mladim slovenskim reprezentantom.

V četrtek so pri Mariboru predstavili najnovejšo pridobitev pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Športni direktor Zlatko Zahović je v vrste vijoličastih uspel zvabiti Jana Mlakarja.

19-letni napadalec, eden največjih talentov slovenskega nogometa, je leta 2015 iz Domžal prestopil v Fioretino, kjer je blestel v mladi ekipi. V letošnji sezoni so ga Firenčani posodili v Venezio v Serie B, kjer pod vodstvom Pippa Inzaghija ni dobil veliko priložnosti za igro.

Ljudski vrt Potrjeno Šport Ljudski vrt bo dobil novo podobo

Štajerci za nogometaša iz Slovenske Bistrice niso odšteli niti centa. "Pogajanja so bila zelo preprosta, ker imamo s Fiorentino odlične odnose. Njene finančne zmožnosti niso primerljive z našimi, mi moramo delati igralce. Odškodnine ni bilo, določen odstotek pri naslednjem prestopu pa bo seveda šel Fiorentini," je finančne okoliščine prestopa pojasnil Zahović. 

Mlakar je z Mariborom podpisal štiriinpolletno pogodbo, delovno razmerje ga bo na Ljudski vrt torej predvidoma vezalo do poletja 2022.

Priznana spletna stran Transfermarkt Mlakarjevo vrednost ocenjuje na dobrega pol milijona evrov. 183 cm visoki napadalec je igral za vse mladinske selekcije slovenske reprezentance, za selekcijo U21 je na osmih tekmah zabil dva gola.

Pred nekaj tedni se je v obratni smeri, torej iz Maribora v Fiorentino, podal 16-letni Korošec Nino Kukovec. Zanj so Italijani Slovencem plačali 800.000 evrov.

Mariborčani so sicer že globoko v pripravah na spomladanski del prvenstva. Po 18 kolih Prve lige TS Maribor vodi s 43 točkami, tri manj ima ljubljanska Olimpija na drugem mestu.

Nino Kukovec Prestop Šport Italijani za 16-letnega Korošca zapravili lepo vsoto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice