Šport > Nogomet
102 ogledov

Nadaljevanje prvoligaškega plesa

Maribor
Slovenski prvoligaši so že začeli priprave na nadaljevanje sezone 2017/18, ki so jo po 18 odigranih krogih v jesenskem delu na vrhu zaključili Mariborčani.

Štajerci (43 točk) se v nadaljevanje sezone podajajo s tremi točkami prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo, tretji so Domžalčani (-12), četrti pa Velenjčani (-14).

Maribor

V tem tednu večina slovenskih prvoligašev začenja priprave. Mnogi med njimi so predstavili okrepitve, med njimi tudi iz vrst trenutno vodilnih Mariborčanov. Za vijoličaste bosta v prihodnje igrala 27-letni Kassim Doumbia, branilec iz Malija z belgijskim potnim listom, ter 23-letni vratar Zrinjskega Kenan Pirić. Ekipo je zapustil Jean-Claude Billong, sicer pa jedro ekipe ostaja nespremenjeno.

Vijoličasti bodo v pripravljalnem obdobju odpotovali v Moravske Toplice, se za dober teden vrnili domov, nato pa odšli še v turški Belek. Skupno bodo v teh pripravah odigrali enajst pripravljalnih tekem. Trener Darko Milanič se s tem drži preizkušenega recepta, ki je moštvu izpod Kalvarije v preteklosti že prinašal rezultate.

Olimpija

Dolgoletni partner nogometašev Olimpije so Terme Čatež, odmor je bil dolg le slab mesec, po besedah kluba pa so vsi igralci tudi v prostih dneh po navodilih in smernicah kondicijskih trenerjev posamično skrbeli za fizično pripravo. Ljubljanska ekipa bo vse do konca naslednjega tedna na Fakulteti za šport opravljala testiranja.

Trener Igor Bišćan bo vse nogometaše zbral v ponedeljek, 15. januarja. Prvi del priprav bo Olimpija opravila v Ljubljani, kjer bo s slovenskimi in hrvaškimi klubi tudi odigrala tri pripravljalne tekme. Konec meseca tudi Ljubljančane čaka turški Belek, kjer bodo opravili ključni del priprav na spomladanski del sezone, sklepni del priprav sledi v Čatežu.

Domžale

Tretjeuvrščena ekipa jesenskega dela so Domžale. Trener Simon Rožman je z ekipo prvi trening opravil v sredo, ob tem pa zanikal govorice, da se seli na klop Rijeke. Ekipa si je v premoru odpočila, zimsko pripravljalno obdobje pa je po mnenju trenerja ključno za celotno koledarsko leto.

Ekipo je zapustil Jure Balkovec, ki je odšel v italijanski Bari, prihodov v moštvu ne načrtujejo, tako da so slednji odvisni predvsem od odhodov. Se pa bodo članski ekipi priključili štirje doma vzgojeni mladi igralci, od katerih trener pričakuje veliko energije in hitro prilagoditev.

Rudar Velenje

Četrtouvrščeni Rudar iz Velenja je v jesenskem delu prvenstva pod vodstvom trenerja Marjana Pušnika doživljal pravi preporod. Ekipa bo tudi v prihodnje imela visoke cilje, to sta potrdila tudi podaljšani pogodbi Anžeta Piška in Sandija Čoralića. Pišek je pogodbo, ki bi mu potekla maja letos, podaljšal še za dodatni dve leti. Ćoralić je v jesenskem delu zastopal barve Rudarja kot posojeni igralec Olimpije, poslej je bočni branilec tudi uradno član knapov.

Celje

Peto mesto zasedajo Celjani, ki so pozdravili prihod kar šesterice novincev. Poleg novih 18 krogov prvenstva jih čakata še dve tekmi v pokalnem tekmovanju, kjer se bodo v polfinalu pomerili z ljubljansko Olimpijo. Prvemu moštvu so se pridružili Rok Štraus, Mitja Lotrič, Žan Benedičič, Dario Vizinger, Luka Kerin in Dušan Stojinovič.

Ostali

Drugi del lestvice tvorijo Gorica, Krško, Aluminij, Triglav in Ankaran. Pred vsemi je prav tako pripravljalno obdobje pred nadaljevanjem prvenstva 24. februarja. Trener Novogoričanov Miran Srebrnič je zbral 27 nogometašev, ki bodo prvo pripravljalno preizkušnjo odigrali 17. januarja, ko bo nasproti stala zagrebška Lokomotiva. Med potrjenimi nasprotniki Goričanov sta še Rijeka in Dinamo, trenutno vodilna ekipa hrvaške lige. Srebrnič sicer načrtuje skupno 11 tekem.

Krčani bodo v nadaljevanje vstopili s sedmega mesta in novim trenerjem. Ob koncu decembra je ekipo prevzel Alen Ščulac, ki je zamenjal Stipeta Balajića.

Osmouvrščeni Aluminij iz Kidričevega je priprave pričel v ponedeljek s testiranjem telesne pripravljenosti. Prvega treninga se je udeležilo 24 igralcev, pred moštvom sta dva tedna fizičnih priprav, v celotnem pripravljalnem obdobju pa je predvidenih sedem prijateljskih tekem. Novi trener moštva je Oliver Bogatinov, ki je po koncu jesenskega dela zamenjal Slobodana Gruborja.

Športni direktor in trener članske ekipe Triglava Siniša Brkič je nogometaše zbral v ponedeljek, med pripravami pa načrtujejo od šest do sedem tekem. V klubu večjih kadrovskih sprememb ne pričakujejo, so se pa sporazumno razšli z Danielom Vujčičem in Stefanom Kukoljcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice