Šport > Nogomet
5363 ogledov

Italijani za 16-letnega Korošca zapravili lepo vsoto

Nino Kukovec Reševalni pas/Twitter
Mladi slovenski napadalec se bo odslej dokazoval na Apeninskem polotoku.

16-letni Nino Kukovec se iz Maribora seli v Fiorentino, italijanski prvoligaš bo aktualnim slovenskim prvakom v zameno nakazal 800.000 evrov odškodnine. V pogodbi so morebitni bonusi, s katerimi lahko omenjeni znesek še naraste, poroča EkipaSN.

Kukovec je v ponedeljek prestal zdravniške preglede pri toskanskem klubu, v mladinskem pogonu Fiorentine pa se bo pridružil rojakoma Vitji Valenčiču in Renatu Simiću.

jasmin kurtić Tržnica Šport Iličić in Kurtić nista več soigralca

Kukovec je, potem ko je leta 2015 iz Dravograda prišel v Ljudski vrt, v lanski sezoni zabil 15 golov za kadetsko selekcijo Maribora, v letošnji pa je bil priključen k mladincem in v 1. SML na desetih tekmah dosegel šest golov. Odigral je tudi vseh 6 tekem v Uefa Youth League.

"Dogovor je sklenjen, Nino bo svojo pot nadaljeval v Fiorentini. Želimo mu vse najboljše v nadaljnji karieri in se mu zahvaljujemo za zaupanje," je na spletni strani kluba prestop potrdil športni direktor Zlatko Zahovič.

Komentarjev 2
  • Lavdan 15:05 09.januar 2018.

    Sramota, kriminalci prodajajo otroke in pri tem gledajo samo na dobiček.

  • Avatar Leon
    Leon 13:54 09.januar 2018.

    Novodobno suženjstvo ,kjer služijo samo lastniki sužnjev in mešetarji ! Podobno je z manekenkami ............samo nekaj jih uspe ,ostali ostanejo razočarani in zapuščeni na stara leta .