Šport > Nogomet
4206 ogledov

Italijani z milijonom po 16-letnega Korošca?

nk maribor NK Maribor Nino Kukovec v dresu Maribora.
Pri klubu iz Serie A so vrgli oko na mladega slovenskega napadalca.

Zimski prestopni rok je vse bližje, na obzorju se kažejo obrisi zanimivih poslov, tudi na slovenski sceni. Slednjo bi utegnil kmalu zapustiti nadarjeni napadalec Nino Kukovec.

Gre za 16-letnika, ki je svojo nogometno pot začel v domačem Dravogradu, lani pa je z Mariborom podpisal triletno profesionalno pogodbo. Je kapetan vijoličaste kadetske selekcije, nastopal je tudi v mladinski ligi prvakov, je reden član kadetske izbrane vrste Slovenije.

debela gospa NK Maribor "Mic drop" Šport Odgovor Olimpije na provokativni mariborski plakat

Za Korošca so se ogreli številni klubi z vse Evrope, posebej vroče pa si ga želi Fiorentina, poroča EkipaSN. Toskanci naj bi bili za mladeniča pripravljeni odšteti okrogel milijon evrov, saj so v močnem in učinkovitem Kukovcu prepoznali ustrezen kader.

Fiorentina ima v zadnjih letih močan slovenski pečat. Tam sta še pred kratkim igrala Jasmin Kurtić in Josip Iličić, Jan Mlakar pa je še vedno član kolektiva iz Firenc, letos je sicer posojen v Venezio. V mladinskih selekcijah kluba, ki si deli barve z Mariborom, sta še dva Slovenca, oba bivša člana Olimpije: Vitja Valenčič in Renato Simić.

Jasmin Mešanović Huda poškodba Šport Še en udarec za vijoličaste
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.