Šport > Nogomet
464 ogledov

Kronaveter izničil mariborske upe za preobrat

Rok Kronaveter Marwan Kabha NK Maribor Olimpija Reševalni pas/Twitter
Maribor in Olimpija sta se v na povratni četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije razšla brez zmagovalca (1:1).

Olimpija je postala zadnji polfinalist Pokala Slovenije, potem ko je v Ljudskem vrtu remizirala z Mariborom (1:1). Ljubljanačni so levji delež naloge opravili doma v Stožicah, kjer so zmagali s 3:0.

Že pred tem so si polfinale zagotovili Celjani, Goričani in Kidričani.

Ricardo Alves Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Šport Zmaji v Ljudski vrt s fantastično popotnico

Vijoličastim je nekaj upanja za preobrat v 15. minuti vlil Gregor Bajde, a je še pred koncem prvega polčasa za izenačenje poskrbel Rok Kronaveter. Domači do konca niso več zadeli in Olimpija je s skupnim izidom 4:1 napredovala med najboljše štiri ekipe.

Po četrt ure igre se je Bajde v pravem trenutku otresel prepovedanega položaja, nato lepo sprejel podajo na levi strani in žogo brezhibno spravil za hrbet Aljaža Ivačiča. V 44. je napadel Andres Vombergar, podal na drugo stran, kjer je streljal Rok Kronaveter, žoga je v hrbet zadela Damijana Boharja in preusmerila let ter končala v mariborskih vratih za izenačenje na 1:1

Maribor je od 77. minute igral z igralcem manj, saj je zaradi poškodbe igrišče zapustil Jasmin Mešanović, domači strateg pa je pred tem porabil vse tri menjave.
 

"Tekmo smo zelo dobro začeli. Imeli smo načrt, da dosežemo gol v prvem polčasu in poskusimo v zadnjih 20 minutah drugega polčasa ustvariti velik pritisk z nekaj več tveganja. Prejeti zadetek nam je pristrigel peruti. Uspeh se je še bolj oddaljil, čeprav smo pred tem dominirali," je za RTV Slovenijo povedal trener Maribora Darko Milanič.

"Imeli smo načrt, s katerim smo želeli Mariboru kar se da otežiti približevanje našemu golu. Zavedali smo se, da bodo morali posledično več tvegati, kar bo pomenilo priložnosti iz protinapada. Zgodaj smo prejeli zadetek, vendar to ni bilo tako slabo. Zadetek je bil posledica napake. Ko smo igrali zbrano, Mariboru nismo dovolili, da bi se približal našemu golu," pa je za nacionalno televizijo dejal strateg Olimpije Igor Bišćan.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Maribor - OLIMPIJA  1:1 (1:1) /0:3/
Bajde 15.; Kronaveter 44.

// - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.