Šport > Nogomet
117 ogledov

Branilec iz Domžal v Bari

Jure Balkovec
Domžale so na svoji spletni strani potrdile prestop levega bočnega branilca Jureta Balkovca.

Triindvajsetletni Jure Balkovec se je preselil v Italijo k drugoligašu Bariju. Podrobnosti pogodbe niso znane.

"Ob sklenjenem prestopu sem seveda zelo vesel, navsezadnje sem si želel narediti korak naprej v svoji karieri. Veselim se izziva, ki je pred menoj in prepričan sem, da bo to prava stopnička na moji nogometni poti. Po drugi strani mi ne bo enostavno zapustiti rumene družine, saj sem v Domžalah spoznal precej dobrih ljudi, ki so mi pomagali napredovati - tako izven igrišča, kot seveda na njem. Zapuščam klub, v katerem sem se izredno dobro počutil in si pridobil neprecenljive izkušnje, ki mi bodo zelo koristile v prihodnosti," je po uspešnem dogovoru z italijanskim moštvom dejal Balkovec, ki se je v Domžale preselil pri šestnajstih letih.

Odtlej je Balkovec v rumenem dresu v vseh tekmovanjih odigral 117 uradnih tekem in dosegel 13 golov. V zadnjih sezonah se je uveljavil kot eden najboljših nogometašev v slovenski prvoligaški konkurenci.

Bari je v serie B na četrtem mestu, vodi pa ga nekdanji italijanski reprezentant Fabio Grosso.

 Philippe Coutinho Tržnica Šport Coutinho za pet let v Barcelono
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.