Šport > Nogomet
379 ogledov

Liverpool kupil pregrešno dragega branilca

Virgil van Dijk Liverpool LFC/Facebook
Angleški nogometni prvoligaš Liverpool je poskrbel za odmeven prestop.

Liverpool je v svoje vrste zvabil nizozemskega branilca Virgila van Dijka, ki se na Anfield seli iz Southamptona v zameno za 75 milijonov funtov (84 milijonov evrov). Gre za rekordno odškodnino za branilca.

Šestindvajsetletnik bo uradno član Liverpoola od 1. januarja 2018, nosil pa bo dres s številko štiri, je potrdil klub iz mesta rock legend The Beatles. Podrobnosti pogodbe niso razkrili.

Benjamin Verbič Dolce vita Šport V tako privlačni družbi uživa Benjamin Verbič

Liverpool je bil visoko na seznamu želja že poleti, ko pa Reds uradne ponudbe niso oddali. Van Dijk je večkrat javno povedal, da si želi prestopiti v Liverpool, po neuspelem prestopu pa je redko dobil priložnost za igro pri Southamptonu.

Oba kluba pa sta zdaj našla skupni jezik, angleški mediji poročajo o tem, da bo Liverpool za Nizozemca plačal 75 milijonov funtov, kar je rekordna odškodnina za branilca. Največ je do zdaj za branilca poleti odštel Manchester City, ki je za Kyla Walkerja Tottenhamu plačal 54 milijonov funtov.

Mitja Lotrič Žan Benedičič NK Celje Prva liga TS Šport "Grofi" močnejši v nadaljevanje sezone
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.