Šport > Nogomet
113 ogledov

"Grofi" močnejši v nadaljevanje sezone

Mitja Lotrič Žan Benedičič NK Celje NK Celje Mitja Lotrič in Žan Benedičič sta novi moči v četi Dušana Kosića.
V NK Celje so pred iztekom koledarskega leta okrepili svoj igralski kader.

Kljub prazničnim dnem je v klubskih pisarnah slovenskega nogometnega prvoligaša Celja zelo živahno. Vodstvo kluba namreč nadaljuje z dopolnjevanjem igralskega mozaika za drugi del tekmovalne sezone. Po Roku Štrausu je člansko moštvo dobilo novi okrepitvi. V Celje se selita Mitja Lotrič in Žan Benedičič, poroča spletna stran Celja.

Triindvajsetletni napadalec Mitja Lotrič je nazadnje igral za ciprski Pafos. Pred odhodom v tujino je igral za velenjski Rudar, Koper in Muro. "Vesel sem podpisa pogodbe z Nogometnim klubom Celje. Kar nekaj igralcev poznam že od prej, zato zagotovo ne bo večjih težav s prilagoditvijo na novo okolje. Verjamem, da nam bo skupaj s strokovnim štabom uspelo spisati lepo zgodbo," je po podpisu pogodbe dejal Lotrič.

Vezni igralec Žan Benedičič je 3. oktobra dopolnil 22 let. Pred prihodom v Celje igral za italijanski klub FC Olbia Calcio. Nogometno kariero je začel pri Triglavu iz Kranja. "Moja motivacija je ob prihodu v Celje na najvišji ravni. Zavedam se, da me čaka trdo delo in spoštovanje do ljudi, ki so v klubu. Verjamem, da nas čakajo zelo lepi meseci," pa so bile prve besede Benedičiča po prihodu v mesto ob Savinji.

Oba sta s celjskim klubom sklenila sodelovanje do konca tekmovalne sezone 2019/2020.

Zlatko Zahović Zaušnica Šport Zahovićev ultimat ni uspel, kazen za nogometaša

Travner in Džinić podaljšala

Vodstvo slovenskega nogometnega prvoligaša Celja je podaljšalo pogodbi z izkušenima branilcema Juretom Travnerjem in Elvedinom Džinićem. Oba v moštvu, ki je jesenski del Prve lige Telekom Slovenije končalo na petem mestu, ostajata do konca sezone 2019/2020.

"Zadovoljen sem, da sem podaljšal sodelovanjem s celjskim klubom. To je moj klub. Nogometno športno pot sem sicer začel v Laškem, kjer sem treniral in igral za takratni Tim Laško, potem pa me je pot peljala v Celje. Vmes sem kasneje nosil dres še nekaterih drugih klubov, tudi po Evropi, po vrnitvi v Celje pa se tukaj resnično počutim prijetno, kot doma, zato je zadovoljstvo po podaljšanju pogodbe še toliko večje," je dejal kapetan Celja Travner.

"Jaz sem zelo vesel, da mi klub zaupa. Enako je v nasprotni smeri, saj tudi sam klubu maksimalno zaupam. Zadovoljen sem nad samimi pogledi v prihodnost, ki jih ima vodstvo kluba. Tudi to je botrovalo k podaljšanju sodelovanja in lahko zatrdim, da sem zadovoljen, potem ko sem prepričan, da bo sodelovanje tudi v prihodnje uspešno," je povedal Džinić.

Celjski nogometaši bodo priprave na drugi del sezone začeli v sredo, 10. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.