Šport > Nogomet
990 ogledov

"Cilj je dvesto golov"

NK Maribor
Ko je v soboto v 88. minuti dosegel gol in odločil zmagovalca tekme z Gorico, je s 131 goli postal najučinkovitejši igralec v zgodovini slovenskega prvoligaškega nogometa.

Triintridesetletni kapetan Maribora Marcos Morales Tavares je prehitel znamenitega prekmurskega napadalca Štefana Škaperja in po tekmi končal na ramenih soigralcev.

"Emocije so prisotne. Sam ne moram dati veliko golov. To je posledica sodelovanja z ekipo, trenerjem, direktorjem in navijači. Tudi Jezus mi je pomagal, da lahko tukaj preživim. To mi veliko pomeni. Trener me je letos vprašal, če imam kakšen cilj. Dejal sem, da želim biti rekorder slovenske lige. Odgovoril je, da mi bo pomagal in se mu zahvaljujem," je na druženju z novinarji po doseženem rekordu dejal nasmejani Brazilec.

V Maribor je prispel januarja 2008 iz ciprskega Apoela, kjer ni dobil veliko priložnosti. Takrat je malokdo verjel, da bo vedno nasmejani Brazilec pustil sled kot eden najboljših nogometašev v zgodovini kluba. V desetih letih bivanja v štajerski prestolnici je postal ljubljenec domačega občinstva. Z Mariborčani je sedemkrat osvojil naslov državnega prvaka, ima štiri pokalne trofeje, dvakrat se mu je uspelo prebiti v skupinski del lige prvakov. V evropskih pokalnih tekmovanjih je dosegel 25 golov. Odločen je, da se na teh dosežkih ne bo ustavil.

Marcos Tavares SNL Šport Tavares ob rekordu rešil Maribor

"Cilj je dvesto golov in da v sredo proti Sevilli zadenem. Ta gol v Ligi prvakov tudi čakam. Za rekordni gol bom Martinu Milcu, ki mi je podal, in celotni ekipi s trenerjem vred plačal rundo," je dejal. Dodal je, da ne ve, kdaj bo dosegel dvestotico. A se bo potrudil, da bi to bilo čim prej.

Postal je Mariborčan, pred štirimi leti pa je dobil slovensko državljanstvo. Z družino se je povsem prilagodil okolju, saj namerava v štajerski prestolnici ostati tudi po karieri. Mariborčani ga imajo za svojega. Srečujejo ga na ulicah, se želijo njim z fotografirati in izmenjati kakšno misel. "Po tekmi sem jokal, trener me je potolažil. Izhajam iz brazilske favele in vse, kar sem tukaj preživel, je več od pričakovanj. Nikoli nisem razmišljal, da bom imel tako kariero. Zelo sem vesel, da to radost delim s svojo družino. To mi v življenju veliko pomeni," je še pojasnil.

"Raste, se spreminja"

Sodelavci o njem govorijo z izbranimi besedami. "Tavares je res poseben. Tukaj ne mislim samo na njegove strelske zmogljivosti, ampak z njim lahko ustvariš odnos, ki te pelje samo naprej," razlaga trener Darko Milanič. Ta s Tavaresom že drugič sodeluje. Primerjal je prvo obdobje njunega sodelovanja in zdajšnje.

"V tem času je doživel marsikaj, tudi zasebno je drug človek. Raste, se spreminja. Če bi ga na hitro primerjal s tistim časom, bi dejal, da je to še naprej isti Tava. Torej dobra oseba, pripravljena zmeraj pomagati. Malček je občutljiv, če si z njim bolj na trdo. Se pa hitro pobotaš in z enim objemom rešiš vse. Bolj je zrel, razume vse drugače kot pred desetimi leti. Nogometna kvaliteta je še naprej prisotna, kot človek pa je zrasel. Nanj v vsakem trenutku računam. Posebnost je, da ko zgleda, da ne more nikamor, je nevaren. Je aktiven, kljub svojim letom gre kot raketa in se ne da. Kaj češ lepšega?" je še pristavil Milanič.

nk maribor Očaral Evropo Šport Italijani z milijonom po 16-letnega Korošca?
Komentarjev 7
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:29 03.december 2017.

    "Emocije so prisotne. Sam ne moram dati veliko golov." MOREM in ne MORAM,a res nimate enga,da bi za vami prebral in vsaj malo popravil napake??

  • Vesoljec 17:53 03.december 2017.

    Jezus je bil zgolj navaden človek. Vse ostalo je bla-bla-bla.

  • Tupamaros 14:17 03.december 2017.

    Je pravi krščanski in družinski Človek (ZVZ). Ta je kot vidim moteč za umsko prizadete možgane, ki slepo prisegajo in verujejo v komunistične dogme.

Sorodne novice