Šport > Nogomet
1289 ogledov

Šporar namučil Slovake: "To je bil najtežji prestop doslej."

andraž šporar Print Screen
Slovaški nogometni klub je uradno potrdil prestop slovenskega napadalca, ki je podpisal štiriinpolletno pogodbo.

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je uradno novi napadalec Slovana iz Bratislave. Trenutno tretjeuvrščena ekipa slovaškega prvenstva je nekdanjga kapetana Olimpije odkupila od švicarskega Basla. Šporar je podpisal pogodbo do leta 2022, višina odškodnine pa ni znana.

Andraž Šporar Arminia Bielefeld Prestop Šport Šporar k nekdanjemu zmagovalcu pokala Uefa

23-letni Šporar je leta 2015 iz Olimpije prestopil v Basel, kjer pa se tudi zaradi poškodbe ni naigral. Poleti ga je Basel posodil v Nemčijo k Arminii Bielefeld, kjer pa prav tako ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje.

Slovan iz Bratislave je trenutno na tretjem mestu slovaškega prvenstva. Za vodilno Trnavo zaostaja devet točk.

"To je bil najtežji prestop, kar smo jih doslej izpeljali v našem klubu. Za Šporarja se je odvijala prava bitka, saj je vseskozi dobival nove ponudbe. Zelo sem vesel, da smo ga privabili v Slovan Bratislavo. Podpisali smo štiriinpolletno pogodbo," je povedal podpredsednik kluba Ivan Kmotrik, ml.

"Lahko rečem, da na Slovaško prvič prihaja igralec takšnega kova. Andraž zadostuje visokim evropskim kriterijem in je stanoviten člen slovenske reprezentance. Želimo si igrati v evropskih ligah in potrebujemo tako kvalitetne igralce, kot je Andrža. Tioplo ga pozdravljam v naši eipi in verjamem, da bo naše sodelovanje uspešno," je dodal Kmotrik, ml.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice