Šport > Nogomet
413 ogledov

Šporar k nekdanjemu zmagovalcu pokala Uefa

Andraž Šporar Arminia Bielefeld DSC Arminia Bielfeld/Facebook Andraž Šporar.
Nekdanji kapetan Olimpije Andraž Šporar bo dobil nov klub.

Občasni slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je tik pred prstopom iz Basla k najuspešnejšem slovaškem klubu Slovanu iz Bratislave. Šporar in trenutni slovaški podprvak naj bi se že dogovorila za sodelovanje, ki bi trajalo štiri leta in pol.

Šporar je serijskega švicarskega prvaka okrepil v zimskem prestopnem roku sezone 2015/16, v dveh letih pa je v dresu Basla odigral 26 tekem in dosegel en gol. Švicarji so ga v tej sezoni posodili nemškemu drugoligašu Arminii iz Bielefelda, kjer se je na devetih prvenstvenih tekmah dvakrat vpisal med strelce.

Pred prestopom k Slovanu naj bi bil sicer tudi zdajšnji član Olimpije Kenan Bajrić, po pisanju Nogomanie so v ljubljanskem klubu zavrnili pol milijona evrov težko ponudbo Slovakov. "Za nogometaša, ki je bil eden stebrov ljubljanske ekipe minulo jesen, pričakujejo milijon evrov. Če se bosta kluba uspela uskladiti, potem ovir za prestop ne bo več," so zapisali pri Nogomaniji.

Slovan, ki naj bi do konca leta dogradil nov stadion, je trenutno tretji v slovaškem prvenstvu. Po 19. kolih zanesljivo vodi Spartak Trnava s 43 točkami, druga Žilina in tretji Slovan jih imata 34.

Slovan Bratislava je doslej osvojil 12 slovaških naslovov (štiri med drugo svetovno vojno in osem po razpadu Češkoslovaške), osemkrat pa je bil najboljši v skupni državi s Čehi. V sezoni 1968/69 je bil tudi prvak evropskega pokala Uefa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.