Šport > Nogomet
43 ogledov

Bajrić: Tako ne gre več naprej

NK Olimpija Anže Petkovšek
Olimpija je s porazom na ligaški tekmi z Gorico dosegla dno. Naslov državnega prvaka se, kot se zdi, po enem letu vrača v štajersko prestolnico.

Olimpiji je z lanskim naslovom slovenskega državnega prvaka uspelo prekiniti hegemonijo vijoličastega kluba in po dveh desetletjih lovoriko vrniti v prestolnico.

Ligaško krono je osvojila pod vodstvom Rodolfa Vanolija, čeprav je levji delež med prvim mandatom v Ljubljani prispeval tudi aktualni trener Marijan Pušnik. Ta se je marca vrnil na klop Olimpije, ki je zaradi neprepričljivih rezultatov prekinila sodelovanje z Lukom Elsnerjem. Kadrovska rošada Milana Mandarića je razburila navijače Olimpije, ki so Pušnika označili za klovna in mu pripravili vse prej kot prijetno dobrodošlico.

Za piko na i je ekipo pred dnevi zapustil športni direktor Ranko Stojić, ki je pojasnil, da v tako negativnem vzdušju ni mogel več delati. Poleg kadrovskih pa ima Olimpija še velike rezultatske težave. 

V prvi tekmi spomladanskega dela so Ljubljančani izgubili v Mariboru (1:0), sledil je poraz z Rudarjem (2:4) in Elsnerjevo slovo. Pušnik je ob vrnitvi na ljubljansko klop poskrbel za nekaj sprememb, ki pa v rezultatskem smislu niso prinesle napredka.

Zmaji so najprej izgubili z Domžalami (1:0), nato remizirali s Koprom (1:1), v zadnjem krogu pa doma morali priznati premoč Gorici (1:2). Maribor je v tem času pridno nabiral zmage in se na lestvici oddaljlil na neulovljivih 12 točk prednosti. Do konca sezone je še deset krogov.

"Ne vem, kje naj začnem. Dogovorili smo se neke zadeve, ki pa nam nikakor niso stekle. Pravzaprav nam ni nič steklo. Trudili smo se izboljšati, ampak žal ni šlo," je za klubsko spletno strani razplet zadnje tekme komentiral branilec Kenan Bajrić.

Olimpija je bila proti Gorici vse do 88. minute v igri za točko, nato pa je doživela hladen tuš. "Za vsako najmanjšo napako smo kaznovani. Trudimo se, pridemo do priložnosti, potem pa naredimo majhno napako in je konec. Glave so še vroče. Moramo prespati zadevo, jutri pa se resno pogovoriti. V nedeljo šteje samo zmaga, ker tako več ne gre naprej,'' je dodal Bajrić. 

Navijaška skupina Green Dragons se je že poslovila od ligaške krone in svoje misli usmerila v pokalni derbi z Mariborom. ''Bliža se pokalni derbi, še edino preostalo upanje za lovoriko,'' so sporočili zvesti podporniki ljubljanskega kluba. 

Pušnik je po porazu z Gorico izrazil začudenje nad reakcijami navijačev: ''Ne vem, s čim se si to zaslužil,'' je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.