Iličić v letu 2010 uresničil svoje sanje

Foto: Žurnal24 Maribor je bil za 22-letnega Kranjčana odlična odskočna deska v njegovi karieri.
Josip Iličić je ob koncu leta 2010 dejal, da je za njim fantastično leto, v katerem pa vse vendarle ni bilo tako čudovito. O ambicijah pri Palermu pa Jojo ne skriva, da je cilj rožnatih uvrstitev v Ligo prvakov.
Oglej si celoten članek

"Lahko bi rekel, da je bilo to leto zame izjemno uspešno. V letu 2010 sem izpolnil svoje nogometne sanje. Res je, mislil sem, da mi ne bo uspelo prestopiti iz Interblocka. Imel sem slabe občutke. Interblock je izpadel v drugo slovensko ligo in vodilni mi na noben način niso dovolili oditi. Imel sem ponudbe, toda Interblock je bil prepričan v to, da me bo zadržal. Nisem imel več motivacije, bil sem zaskrbljen. Vendarle je prišlo do dogovora z Mariborom, julija sem že igral kvalifikacijske tekme v Evropski ligi, ostalo pa že veste …" je za italijanski časopis Corriere dello Sport povedal simpatični slovenski reprezentant, ki je po vsega štirih mesecih igre v Serie A pustil izjemen pečat na italijanskih zelenicah. Za to pa ima veliko zaslug tudi trener Palerma Delio Rossi, ki je Iličiću hitro zaupal mesto v prvi enajsterici. "Položaj, ki mi ga je namenil trener Delio Rossi, potem ko sem prišel v Palermo, je bil najboljši zame. Ničesar nisem prosil, trener je bil tisti, ki me je postavil za oba napadalca. To je bilo idealno zame."

 

Kranjčan meni, da je v italijanski ligi letos AC Milan do zdaj pokazal največ, Palermo pa bi se po Iličićevih besedah z dobrimi predstavami v drugem delu sezone lahko prebil tudi v Ligo prvakov. "Po tem, kar sem videl do zdaj, je najboljša ekipa v ligi AC Milan, ki bi se na koncu lahko tudi veselil naslova italijanskega prvaka. Naš cilj je priti v Ligo prvakov, ne vidim razloga, zakaj bi to skrivali. Smo v dobrem položaju, igramo vse bolje, nekaj stvari pa moramo še popraviti."

 

In koliko golov bo nogometaš Palerma, ki na Sicilijo vabi številne oglednike eminentnih evropskih klubov, letos dal v Serie A? "Zdaj sem pri številki sedem, zagotovo pa jih bo na koncu vsaj deset."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.