Šport > Nogomet
34 ogledov

Iličić v letu 2010 uresničil svoje sanje

Maribor je bil za 22-letnega Kranjčana odlična odskočna deska v njegovi karieri. Žurnal24 main
Josip Iličić je ob koncu leta 2010 dejal, da je za njim fantastično leto, v katerem pa vse vendarle ni bilo tako čudovito. O ambicijah pri Palermu pa Jojo ne skriva, da je cilj rožnatih uvrstitev v Ligo prvakov.

"Lahko bi rekel, da je bilo to leto zame izjemno uspešno. V letu 2010 sem izpolnil svoje nogometne sanje. Res je, mislil sem, da mi ne bo uspelo prestopiti iz Interblocka. Imel sem slabe občutke. Interblock je izpadel v drugo slovensko ligo in vodilni mi na noben način niso dovolili oditi. Imel sem ponudbe, toda Interblock je bil prepričan v to, da me bo zadržal. Nisem imel več motivacije, bil sem zaskrbljen. Vendarle je prišlo do dogovora z Mariborom, julija sem že igral kvalifikacijske tekme v Evropski ligi, ostalo pa že veste …" je za italijanski časopis Corriere dello Sport povedal simpatični slovenski reprezentant, ki je po vsega štirih mesecih igre v Serie A pustil izjemen pečat na italijanskih zelenicah. Za to pa ima veliko zaslug tudi trener Palerma Delio Rossi, ki je Iličiću hitro zaupal mesto v prvi enajsterici. "Položaj, ki mi ga je namenil trener Delio Rossi, potem ko sem prišel v Palermo, je bil najboljši zame. Ničesar nisem prosil, trener je bil tisti, ki me je postavil za oba napadalca. To je bilo idealno zame."

 

Kranjčan meni, da je v italijanski ligi letos AC Milan do zdaj pokazal največ, Palermo pa bi se po Iličićevih besedah z dobrimi predstavami v drugem delu sezone lahko prebil tudi v Ligo prvakov. "Po tem, kar sem videl do zdaj, je najboljša ekipa v ligi AC Milan, ki bi se na koncu lahko tudi veselil naslova italijanskega prvaka. Naš cilj je priti v Ligo prvakov, ne vidim razloga, zakaj bi to skrivali. Smo v dobrem položaju, igramo vse bolje, nekaj stvari pa moramo še popraviti."

 

In koliko golov bo nogometaš Palerma, ki na Sicilijo vabi številne oglednike eminentnih evropskih klubov, letos dal v Serie A? "Zdaj sem pri številki sedem, zagotovo pa jih bo na koncu vsaj deset."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.