Iličićev soigralec zabil dva gola in poslal močno sporočilo

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaši Atalante in Leipziga so se uvrstili v osmino finala evropske lige. Atalanta je brez Josipa Iličića na povratni tekmi kvalifikacij za osmino finala v gosteh s 3:0 odpravila Olympiakos, Leipzig pa je s Kevinom Kamplom s 3:1 ugnal Real Sociedad.
Oglej si celoten članek

Atalanta je v Pirej prišla s prednostjo z 2:1 s prve tekme, tokrat pa je svoje delo opravila še bolj suvereno, pri čemer je bil junak tekme Ukrajinec Ruslan Malinovskij, ki je zadel v 67. in 69. minuti, obakrat pa po zadetku pokazal na napis na majici, s katerim je opozoril na ruski vojaški napad na Ukrajino. Prvi gol na tekmi je sicer dosegel Joakim Maehle.

V San Sebastianu pa sta moči spet merili ekipi, ki sta se na prvi tekmi razšli z 2:2. Tokrat pa je bil Leipzig, pri katerem je Kevin Kampl igral do 90. minute, uspešnejši. Nemci so povedli v 39. minuti, najprej je Andre Silva zapravil enajstmetrovko, žogo pa je potem v mrežo pospravil Willi Orban. Silva pa je nato zadel v 59. minuti iz igre, končni izid pa je z bele pike postavil Emil Forsberg. Vmes je v 67. minuti za Špance zadel Martin Zubimendi.

Sicer pa sta se v osmino finala prebila še Sevilla, ki je prvo tekmo dobila s 3:1, danes pa je proti zagrebškemu Dinamu izgubila z 0:1, ter Porto, ki je izločil Lazio. Prvo tekmo je dobil z 2:1, danes pa sta se ekipi razšli z 2:2.

Obračun Napolija in Barcelone je pripadel slednji, ki je v Neaplju zmagala s 4:2 (prva tekma 1:1), Jordi Alba, Frenkie de Jong in Gerard Pique so za Barcelono zadeli že v prvem polčasu, Pierre-Emerick Aubameyang pa v drugem. Lorenzo Insigne z bele pike in Matteo Politano pa sta bila strelca za Italijane.

Betis Sevilla in Zenit St. Peterburg sta se danes razšla z 0:0, kar pomeni, da je napredovala španska zasedba, ki je prvo tekmo dobila s 3:2, Glasgow Rangers in Borussia Dortmund pa sta igrala 2:2, Škoti pa so prvo tekmo dobili s 4:2 in se tako prebili med 16.

Dvoboj Brage in Šerifa Tiraspola (prva tekma 0:2) je v podaljških.

Žreb parov osmine finala bo v petek.

Izidi:
                                                         prve tekme
Dinamo Zagreb - *Sevilla                1:0 (0:0)           1:3
Lazio - *Porto                          2:2 (1:1)           1:2
Olympiakos - *Atalanta                  0:3 (0:1)           1:2
(Josip Iličić ni igral za Atalanto)
Real Sociedad - *Leipzig                1:3 (0:1)           2:2
(Kevin Kampl je igral do 90. minute za Leipzig)
*Betis Sevilla - Zenit St. Peterburg    0:0                 3:2
*Glasgow Rangers - Borussia Dortmund    2:2 (1:2)           4:2
Napoli - *Barcelona                     2:4 (1:3)           1:1
21.00 Braga - Šerif Tiraspol                                0:2

* Ekipe, označene z zvezdico, so se uvrstile v osmino finala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.