Šport > Nogomet
175 ogledov

Iličićev soigralec zabil dva gola in poslal močno sporočilo

Ruslan Malinovskij Epa
Nogometaši Atalante in Leipziga so se uvrstili v osmino finala evropske lige. Atalanta je brez Josipa Iličića na povratni tekmi kvalifikacij za osmino finala v gosteh s 3:0 odpravila Olympiakos, Leipzig pa je s Kevinom Kamplom s 3:1 ugnal Real Sociedad.

Atalanta je v Pirej prišla s prednostjo z 2:1 s prve tekme, tokrat pa je svoje delo opravila še bolj suvereno, pri čemer je bil junak tekme Ukrajinec Ruslan Malinovskij, ki je zadel v 67. in 69. minuti, obakrat pa po zadetku pokazal na napis na majici, s katerim je opozoril na ruski vojaški napad na Ukrajino. Prvi gol na tekmi je sicer dosegel Joakim Maehle.

V San Sebastianu pa sta moči spet merili ekipi, ki sta se na prvi tekmi razšli z 2:2. Tokrat pa je bil Leipzig, pri katerem je Kevin Kampl igral do 90. minute, uspešnejši. Nemci so povedli v 39. minuti, najprej je Andre Silva zapravil enajstmetrovko, žogo pa je potem v mrežo pospravil Willi Orban. Silva pa je nato zadel v 59. minuti iz igre, končni izid pa je z bele pike postavil Emil Forsberg. Vmes je v 67. minuti za Špance zadel Martin Zubimendi.

Sicer pa sta se v osmino finala prebila še Sevilla, ki je prvo tekmo dobila s 3:1, danes pa je proti zagrebškemu Dinamu izgubila z 0:1, ter Porto, ki je izločil Lazio. Prvo tekmo je dobil z 2:1, danes pa sta se ekipi razšli z 2:2.

Obračun Napolija in Barcelone je pripadel slednji, ki je v Neaplju zmagala s 4:2 (prva tekma 1:1), Jordi Alba, Frenkie de Jong in Gerard Pique so za Barcelono zadeli že v prvem polčasu, Pierre-Emerick Aubameyang pa v drugem. Lorenzo Insigne z bele pike in Matteo Politano pa sta bila strelca za Italijane.

Betis Sevilla in Zenit St. Peterburg sta se danes razšla z 0:0, kar pomeni, da je napredovala španska zasedba, ki je prvo tekmo dobila s 3:2, Glasgow Rangers in Borussia Dortmund pa sta igrala 2:2, Škoti pa so prvo tekmo dobili s 4:2 in se tako prebili med 16.

Dvoboj Brage in Šerifa Tiraspola (prva tekma 0:2) je v podaljških.

Žreb parov osmine finala bo v petek.

Izidi:
                                                         prve tekme
Dinamo Zagreb - *Sevilla                1:0 (0:0)           1:3
Lazio - *Porto                          2:2 (1:1)           1:2
Olympiakos - *Atalanta                  0:3 (0:1)           1:2
(Josip Iličić ni igral za Atalanto)
Real Sociedad - *Leipzig                1:3 (0:1)           2:2
(Kevin Kampl je igral do 90. minute za Leipzig)
*Betis Sevilla - Zenit St. Peterburg    0:0                 3:2
*Glasgow Rangers - Borussia Dortmund    2:2 (1:2)           4:2
Napoli - *Barcelona                     2:4 (1:3)           1:1
21.00 Braga - Šerif Tiraspol                                0:2

* Ekipe, označene z zvezdico, so se uvrstile v osmino finala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.