Ilka odprla srce ter s čustvenim zapisom ganila svet in zaprla usta kritikom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovo Ilke Štuhec od Olimpijskih iger je bilo zelo čustveno.
Oglej si celoten članek

Ilka Štuhec je zagotovo ena najhitrejših, najbolj pogumnih in uspešnih smučark zadnjih desetih let, toda slovenska šampionka nikakor nima sreče s poškodbami, ki so ji močno krojile kariero, prav tako pa ji niso usojene niti Olimpijske igre.

Tudi na letošnje Igre v Pekingu je tako prišla že s kroničnimi težavami in bolečinami v kolenu, po novem pa se je morala spopadati tudi s hudimi bolečinami v hrbtu, ki so ji preprečile, da bi na svojem poslednjem olimpijskem nastopu pokazala, česa je resnično sposobna.

Ilka je tako svojo poslednjo olimpijsko vožnjo končala šele na 22. mestu, z več kot tremi sekundami zaostanka za novo smukaško kraljico Corinne Suter.

Smuk Ilka v solzah: Nastop ponesrečen, pred kamero se je zlomila

Naša šampionka se je po svojem nastopu v solzah zlomila pred kamerami RTV Slovenije, saj je bila razočarana, na kakšen način se je poslovila od največjega športnega tekmovanja na svetu.

Toda že nekaj ur po nastopu, ko so se glave nekoliko ohladile, je Ilka s čustvenim zapisom na socialnih omrežjih, ko je povsem odprla svoje srce, dala jasno vedeti, da je nad celotnim razpletom in igro usode razočarana, a da vseeno iz celotne zgodbe izhaja kot zmagovalka, obenem pa je lepo zaprla usta vsem "dežurnim kritikom", ki so njen nastop ocenili kot neuspeh ter preko socialnih omrežij spraševali, kaj sploh še hodi na takšna tekmovanja.

"Ni mi uspelo. Toda, ali mi res ni? Da, nisem dosegla največjega cilja - olimpijske medalje. Ampak, vseeno nisem bila neuspešna. Borila sem se z vsemi močmi, naredila vse, kar sem danes lahko, in to je tisto, na kar sem ponosna. Očitno olimpijske igre preprosto niso zame. Žal nikoli nisem imela priložnosti tekmovati po svojih najboljših (zdravih) močeh. Smola? Usoda? Imenujte to kakor želite. Življenje postavlja izzive, za katere ste dovolj močni, da jih obvladate. Zato predvidevam, da sem morda veliko močnejša, kot se trenutno počutim. Čestitke najhitrejšim damam danes, zasluženo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:28 16. Februar 2022.

    Ilka zame si carica. Ljudje s spominom zlate ribice naj spomnim da je dvakratna svetovna prvakinja in zmagovalka svetovnega pokala …

  • 17:27 16. Februar 2022.

    Ilka zame si carica. Ljudje so spominom zlate ribice itak v par dneh pozabijo kako si zmagovala in bi

  • 17:23 16. Februar 2022.

    V kolikor se ve, da je tekmovalka zaradi pritiska poškodb nezmožna doseči nek rezultat do 10. mesta, je nesmiselno, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.