Ilka Štuhec: "Malo sem jezna."

Foto: Profimedia ilka štuhec
Slovenska šampionka ni bila povsem zadovoljna s prikazano formo v Kanadi.
Oglej si celoten članek

Ilka Štuhec je v Lake Louisu prvič po februarski poškodbi kolena spet nastopila na tekmi za svetovni pokal. Smukaški preizkušnji je končala na 17. oziroma 21. mestu, tekmovalni konec tedna pa je v nedeljo zaokrožila z 20. mestom na superveleslalomu.

SVSL Ilka s sklonjeno glavo v cilju

Super-G bi se lahko iztekel drugače, če ne bi Štuhčeva na začetku tehničnega dela storila veliko napako, katera ji je odnesla potencialno vrhunsko uvrstitev.

"Hotela sem napasti, pokazati vse, kar znam, ampak me je tisti del presenetil. Prineslo me je prenizko, posledično sem izgubila hitrost in bila zatem zelo pozna pri prehodu v strmino. Sem zadovoljna, čeprav sem tudi malo jezna," je v odzivu za Rtvslo.si povedala Mariborčanka.

Alpsko smučanje Zmaga v Avstrijo, Štuhčeva daleč od vrha

Na treh tekmah v Lake Louisu je skupno osvojila 35 točk, kar resda ni zadostilo njenim apetitom, a se iz Kanade vseeno vrača tudi s pozitivnimi občutki. "Gre za začetek še ene sezone. Dobila sem nekakšno potrditev, da delamo v pravo smer, da so stvari OK in da se nisem pozabila smučati. Manjka mi še nekaj kilometrine in zaupanje," je dodala Štuhčeva.

Ni bila napaka Tako se je na šokanten razplet odzvala Štuhčeva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.