Šport > Zimski športi
19177 ogledov

Tako se je na šokanten razplet odzvala Štuhčeva

štuhec ledecka Epa Štuhčeva je v ciljni areni planila v objem zmagovalki in ji med prvimi čestitala za rezultat.

"Nobena tekma ni končana, dokler v cilj ne pride Ester Ledecka," je ob startu dvakratne olimpijske prvakinje Ester Ledecke (#26) bolj v šali kot zares pripomnil komentator televizijskega prenosa na Eurosporta.

Izkazalo se je, da je imel še kako prav, saj je Čehinja na skrajšani progi s precej okrnjeno vidljivostjo smučala neustrašno in z najhitrejšim časom poskrbela za prvovrstno senzacijo na uvodnem smuku nove sezone.

Ilka Štuhec Smuk Šport Štuhčeva začela zelo hitro, nato previdno

V cilju je za 35 stotink ugnala tedaj vodilno Švicako Corinne Suter, kar je zadostovalo za njeno prvo zmago v svetovnem pokalu.

Pred tem Ledecka, ki ji je v cilju med prvimi čestitala Ilka Štuhec, na smuku še nikoli ni bila boljša kot sedma.

ilka štuhec ledecka | Avtor: Epa Epa
Čehinja je karavano belega cirkusa šokirala že na lanskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu, kjer je osvojila zlati medalji v dveh različnih disciplinah.

Najprej je na tekmi alpskega smučanja pokorila konkurenco v superveleslalomu, temu pa je kasneje dodala še zlato na deskarski tekmi v paralelnem veleslalomu.

V petek je v Lake Louisu znova slavila s startno številko 26, prav to številko je namreč nosila tudi ob zmagi na olimpijskem superveleslalomu.

Ledecka je že na treningih v Kanadi kazala dobro formo, na zadnjem pred tekmo je dosegla peti čas, vendar nihče ni pričakoval, da bi lahko na tekmi presenetila najboljše smukačice na svetu.

V cilju je bilo že vse pripravljeno na zmago 25-letne Suterjeve, njeno krstno v svetovnem pokalu, a bo morala nanjo še malce počakati. Švicarka je na koncu vpisala drugo mesto, kar so njene tretje stopničke na elitni ravni tekmovanja.

Mislila, da gre za napako

"Ko sem prišla v cilj, sem mislila, da gre morda za kakšno napako, ampak že v redu, počasi se privajam tudi na to," je po senzacionalnem uspehu povedala Ledecka, ki se primarno udejstvuje v snežnem deskanju.

"S trenerjem sva naredila načrt, vendar sem imela občutek, da se ga nisem držala. Zdelo se mi je, da smučam slabo, a sem bila zelo hitra."

Zmaga deskarke na tekmi alpskega smučanja ni najboljša referenca za zvezdnice belega cirkusa.

ilka štuhec Kritična Šport Štuhčeva: "Ne strinjam se, da je bilo to dobro."

"To je moja prva zmaga in sploh prva uvrstitev med najboljših šest. Zelo sem presenečena. Dobro sem smučala na treningu, vendar v preteklosti tega nisem potrdila na tekmi. Tokrat sem odpravila vse napake in stvari so se poklopile," je dodala vodilna v seštevku najhitrejše discipline. 

"Smučati v rdeči majici bo res noro, upam, da bom tako nadaljevala. Ne vem še, če bom nastopila v St. Moritzu ali Cortini D'Ampezzo, tako kot ponavadi sem bom odločila šele teden prej. Spet bom trenerje spravljala ob živce," je zaključila Čehinja.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • supreme 10:45 07.december 2019.

    Se je za vprasat k ena flosarka nabije celo smukasko elito....