Šport > Zimski športi
1999 ogledov

Štuhčeva: "Ne strinjam se, da je bilo to dobro."

ilka štuhec Profimedia
Ilka Štuhec se je po februarski poškodbi kolena vrnila na smuku v kanadskem Lake Louisu.

Uvodno preizkušnjo sezone v kraljevski disciplini so zaznamovale težke vremenske razmere. Organizatorji so morali zaradi velike količine novzapadlega snega start prestaviti za eno uro, tekmovalke pa so se na progo podale z rezervnega starta.

Ilka Štuhec Smuk Šport Štuhčeva začela zelo hitro, nato previdno

Na tekmi je s startno številko 13 nastopila tudi dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec, ki se vrača po poškodbi kolena ob padcu na februarski tekmi v Crans Montani. V zgodnjem delu je Mariborčanka prikazala dobro vožnjo, v nadaljevanju pa je bila nekoliko preveč zadržana, kar je na koncu zadostvalo za 17. mesto (+1,85).

Upoštevajoč vse okoliščine je Štuhčeva vpisala soliden rezultat, vendar sama s niti približno ni bila zadovoljna. Poudarila je, da je sposobna precej več, kar bo poskušala dokazati že danes, ko bo na sporedu drugi smuk  na istem prizorišču.

"V bistvu se ne strinjam ravno najbolj, da je sedemnajsto mesto dobra uvrstitev, zato ker vem česa sem sposobna. Danes nisem odsmučala tako, kot bi morala oziroma tako, kot znam. Na dveh ključnih delih nisem bila dovolj napadalna, posledično sem izgubila hitrost. Vsekakor bom jutri to popravila! Vem, da lahko odsmučam bistveno boljše. Če bom sproščena, je možno marsikaj," je napovedala 29-letnica.

Tekmovalni konec tedna v Lake Lousiu se bo bo nadaljeval s sobotnim smukom ob 20.30, v nedeljo ob 19. uri bo na sporedu še superveleslalom.

Komentarjev 1
  • maresem 14:44 07.december 2019.

    Kdor je pričakoval kaj več, je tepec.