Šport > Zimski športi
2124 ogledov

Hrobatu dosežek kariere, še dva Slovenca pri točkah

Miha Hrobat Epa
Miha Hrobat je zabeležil svojo najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

Marco Odermatt je presenetljivi zmagovalec drugega superveleslaloma sezone na progi Ptic roparic v Beaver Creeku v Koloradu. Dvaindvajsetletni Švicar je osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Trije Slovenci so končali v prvi trideseterici. Miha Hrobat je s 16. mestom vpisal najboljši dosežek v svetovnem pokalu.

Odermatt je četrti Švicar s superveleslalomsko zmago na progi Ptic roparic. Leta 2013 je slavil Patrick Küng, leta 2011 Sandro Viletta, leta 2002 pa Didier Cuche. Pred ameriško postajo svetovnega pokala je na superveleslalomih najvišje posegel prejšnji konec tedna s sedmim mestom v Lake Louisu. Švicar je sicer že bil na zmagovalnem odru. Letos marca je bil drugi in tretji na veleslalomih v Andori in Kranjski Gori. Svoj razkošen smučarski talent je v celoti pokazal lani februarja, ko je na MSP v Davosu osvojil kar štiri naslove mladinskega svetovnega prvaka v veleslalomu, alpski kombinaciji, superveleslalomu in smuku. Bil pa je zlat tudi ekipno.

Zmagovalec preizkušnje je najhitrejšo vožnjo opravil kot drugi na startu in prvi, ki je prišel v cilj, saj je Francoz Adrien Theaux pred njim odstopil. Odermattov nastop ni bil brez napak. Bil je tudi na robu odstopa. A je s časom 1:10,90 najvišje postavil letvico.mNjegovo premierno zmago v svetovnem pokalu sta najbolj ogrozila tekmovalca s startnima številkama 17 in 13. Norvežan Aleksander Aamodt Kilde si je priboril drugo mesto z zaostankom desetinke sekunde, zmagovalec prvega moškega superveleslalomu sezone v Lake Louisu Matthias Mayer je zasedel tretje mesto, za Odermattom je zaostal 14 stotink sekunde.

Od petih Slovencev na startu je navdušil Miha Hrobat, ki je nastopil že po koncu neposrednega tv prenosa in se s startno številko 44 zavihtel na 16. mesto. Za zmagovalcem je zaostal 1,52 sekunde za daleč najboljši superveleslalom v članski konkurenci v karieri. Štiriindvajsetletnik, ki je leta 2015 v Hafjellu osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka v tej disciplini, je s 16. mestom vpisal tudi najboljši dosežek v svetovnem pokalu alpskih smučarjev.

Ravno pred prvimi slovenskimi nastopi so oblaki nad Beaver Creekom zakrili sonce. Klemen Kosi, ki je lani navdušil z devetim mestom, je tokrat prišel do 20. mesta (+1,84). Martin Čater je za moštvenim kolegom zaostal vsega osem stotink sekunde za 26. mesto, Boštjan Kline pa je za osem stotink zgrešil trideseterico. Tekmo je končal na 34. mestu (+2,19).

Na startu je bil še Štefan Hadalin, ki je svoj superveleslalomski preizkus končal že kmalu po startu. V nedeljo bo sicer z Žanom Kranjcem slovenski adut na veleslalomski tekmi.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Avatar Astelarra
    Astelarra 23:51 06.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com