Šport > Zimski športi
201 ogledov

Slovenci na prvem superveleslalomu sezone daleč od najboljših

Klemen Kosi Profimedia
Avstrijec Matthias Mayer je zmagovalec uvodnega superveleslaloma sezone v Lake Louisu v kanadskem Skalnem gorovju. Aktualni superveleslalomski olimpijski prvak je za tretjo superveleslalomsko zmago v svetovnem pokalu za 40 stotink sekunde ugnal Italijana Dominika Parisa na drugem mestu. Za dve slovenski točki je z 29. mestom poskrbel Boštjan Kline.

Olimpijski smukaški prvak iz Sočija 2014 je na tekmah v Lake Louisu prišel do svoje prve zmage. Na tem prizorišču v kanadski provinci Alberta je bil pred letošnjim superveleslalom že štirikrat drugi, pred dvema letoma na smuku, v letih 2013, 2014 in 2015 pa drugi na superveleslalomu.

Matthias Mayer | Avtor: Profimedia Profimedia

Na stopničkah sta končala dva Avstrijca in še en Švicar. Avstrijec Vincent Kriechmayr in Švicar Mauro Caviezel sta si razdelila tretje mesto, oba sta za zmagovalcem zaostala 49 stotink sekunde.

Dominik Paris je bil še drugič v dveh dnevih drugi, drugo mesto je osvojil tudi na sobotnem smuku, ko je zaostal zgolj za Nemcem Thomasom Dressnom.

MArtin Čater Kakšna vrnitev! Šport Prve smukaške točke za dva Slovenca, izjemen povratek Nemca

Od slovenske peterke na startu se je v najboljšo trideseterico uvrstil le Boštjan Kline (+2,05), ki si je 29. mesto, za katero je dobil natanko dve točki za točkovanje svetovnega pokala, razdelil z Italijanom Petrom Fillom.

Klemen Kosi (34.; +2,39), Martin Čater (37.; +2,44), Miha Hrobat (51.; +3,08) in Tilen Debelak (54.; +3,38) so bili prepočasni za točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice