Šport > Zimski športi
2235 ogledov

Ilka Štuhec: "Primerjali smo čase z drugimi, toda ..."

Ilka Štuhec Saša Despot
Ilka Štuhec je s svojo ekipo končala še zadnji del priprav na novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. V Copper Mountainu v ZDA so bili pogoji za trening odlični.

Sprememba v pripravljalnem obdobju, letos se Štuhčeva z ekipo ni odpravila na poletne priprave v Čile, je pomenila tudi zgodnejši odhod v Združene države Amerike in zadnji sklop priprav v sanjskem Copper Mountainu, ki je sicer praviloma rezerviran za ameriško reprezentanco.

Ob koncu priprav in prvem trening kampu v Copper Mountainu je bila dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku zelo zadovoljna z opravljenim delom.

"Priprave v Copper Mountainu ocenjujem kot odlične, ker smo dosegli in celo presegli zastavljene cilje. Smukaške vožnje so trajale približno minuto in pol, kar je glede na nadmorsko višino veliko. Na progi imaš vse, strmino, ravnino, 'pukle', zavoje, skok, v bistvu je vse primerno za tekmo svetovnega pokala. Da lahko treniram na takšni ravni v tem delu priprav, je zelo dobrodošlo," je ljubiteljem smučanja tostran Atlantika sporočila slovenska smukačica.

Kot je na zadnji novinarski konferenci poudaril trener Stefan Abplanalp, je ta sklop služil iskanju bolj napadalnega načina smučanja. Štuhčeva je v družbi ameriške, italijanske, nemške in deloma tudi avstrijske reprezentance dobila nekaj primerjave s tekmicami tik pred sezono.

Kljub temu na vprašanja o časih odgovarja: "Seveda, primerjali smo tudi čase in dobili nekaj primerjav. A spremenljivk je še vedno veliko, časi s treningov so lahko zelo varljivi. Še vedno se osredotočam nase in na svojo izvedbo. Vožnje želim izpopolniti, odpravljati tudi manjše napake in vstopiti v sezono, kar se da dobro pripravljena."

Ilka Štuhec | Avtor: Saša Despot tiskovna konferenca Ilke Štuhec Saša Despot

Štuhčevo zdaj čaka nekaj dni počitka, krajši oddih v Los Angelesu, nato pa se podaja na pot v Kanado v Lake Louise, kjer bo 6. decembra na sporedu prva smukaška preizkušnja nove sezone svetovnega pokala. V Lake Louisu je Štuhčeva sicer pred tremi leti osvojila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.

Oziroma svoji prvi zmagi. Zmagala je namreč na obeh smukih na tem prizorišču svetovnega pokala v kanadskem Skalnem gorovju. V Lake Louisu je na sporedu trojni tekmovalni spored s smukoma in superveleslalomom 6., 7. in 8. decembra.

Prvi uradni trening smuka na progi Lake Lindsey Way, poimenovani po letos upokojeni rekorderki Lake Louisa Lindsey Vonn, bo na sporedu v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.