Šport > Zimski športi
877 ogledov

Oba Slovenca s točkami

Žan Kranjec Epa
Norveška zmaga za slalomski začetek sezone.

S slalomsko tekmo v Leviju se je nadaljevala sezona alpskega smučanja tudi za moške. S prvo progo je najhitreje opravil Clément Noël. Štefan Hadalin je po prvih dveh merjenjih časov za Francozom zaostajal le 15 stotink, a nato storil napako in v cilj s številko 17 prišel kot 12., zaostal je za 1,92 sekunde. Kar nekaj tekmovalcev za njim je bilo uspešnejših, tudi Žan Kranjec, ki si je privozil 1,74 sekunde zaostanka. Slednji je zasedel 19. mesto, Hadalin pa 22.

Drugi po prvem teku je bil sicer Britanec Dave Ryding (+0,39), tretji Švicar Ramon Zenhaeusern (+0,66),četrti Henrik Kristoffersen (+0,68), prvo osmerico je z nastanko sekundo zaostanka zaključil Šved Andre Myhrer. 

V precejšnjem sneženju Slovenca na drugi progi nista uspela popraviti svojih dosežkov, na koncu je Kranjec osvojil 21. mesto, Hadalin je bil 23.

Na vrhu je Myhrer kot prvi po dolgem času prehitel rojaka Kristofferja Jacobsena, ki je z najboljšim časom druge vožnje z 21. napredoval na končno 6. mesto. Odlično je nastopil tudi Kristoffersen, ki mu je uspelo prvzeti vodstvo, za njim pa sta se uvrstila tudi Švicarja Daniel Yule in Zenhaeusern.

S startne hiške se je nato pognal Škot Ryding, bil dobro na poti, a storil napako in odstopil. Norvežanu bi lahko 19. zmago v karieri, 16. v slalomu, lahko preprečil še Noël, a je v drugo zabeležil le 26. čas, kar pa je vseeno zadoščalo za drugo stopničko. Tretji je bil Yule.

Celotna slovenska odprava, ki se je podala na sever Evrope, je osvojila 18 točk. Kranjec deset, Hadalin osem, celotna ženska reprezentanca pa je že v soboto ostala brez točk v slalomu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice