Šport > Zimski športi
388 ogledov

Kraljica Mikaela Shiffrin z nekaj sreče ubranila kraljestvo

Epa
Po odstopu vodilne po prvi vožnji Petre Vlhove je v Leviju slavila Mikaela Shiffrin. Slovenke se niso proslavile.

Najboljša alpska smučarka na svetu Mikaela Shiffrin je zmagovalka uvodnega slaloma sezone v Leviju.

Drugo mesto je osvojila Švicarka Wendy Holdener (+1,78), tretje pa Avstrijka Katharina Truppe (+1,94), ki se je na stopničke zavihtela prvič.

Shiffrinova je z zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima po dveh tekmah že 180 točk.

Američanka je bila po polovici tekme na drugem mestu, saj je zaostala 13 stotink za veliko tekmico Petro Vlhovo. V finalu je napadla na vso moč in z ogromno prednostjo prehitela tedaj vodilno Holdenerjevo. 

Vlhova se je želela odkupiti za skromno 14. mesto na uvodnem veleslalomu v Söldnu, vendar je želja po vrhunskem rezultatu tokrat obtičala v snegu.

Slovakinja je namreč po nekaj vratih odstopila in ostala brez uvrstitve.

petra vlhova | Avtor: Epa Epa

Shiffrinova je dosegla 41. slalomsko zmago v karieri, s katero je popravila rekord Ingemarja Stenmarka (40). "O tem nisem razmišljala. Nihče me ni spraševal o tem, kar je lepo. Petra je odlično smučala, imela je težak start v sezono po bolezni, a je bila danes odlična in prepričana sem, da se bo hitro vrnila. Z zmago sem imela malo sreče, a sem zadovoljna s svojim smučanjem," je povedala Američanka.

Shiffrinova je na večni lestvici trenutno na tretjem mestu z 61. zmagami, Avstrijka Annemarie Moser-Pröll (62) je zdaj oddaljena le še eno zmago. Prva je Američanka Lindsey Vonn z 82.

alice robinson Veleslalom Šport Senzacija: 17-letnica šokirala kraljico belih strmin

Na startu so bile štiri slovenske smučarke, ki pa s prikazanim ne morejo biti zadovoljne. Meta Hrovat je imela startno številko 19. Zgoraj je izgubila kar pol sekunde v primerjavi z Vlhovo,do drugega merjenja pa je zaostanek narasel že na 79 stotink.

Nekaj težav je imela že pri prehodu v srednji del, zelo skromno pa se je odrezala tudi na strmini. Do cilja je zaostanek narasel na 4,34 sekunde, kar jo je uvrščalo na zadnje mesto, brez možnosti za uvrstitev v finalel

meta hrovat | Avtor: Epa Epa

Maruša Ferk je zaostala 3,48 sekunde, sedem stotink hitrejša je bila Ana Bucik (+3,41). Neja Dvornik je dosegla podoben čas kot Hrovatova (+4,24).

Nobena od štirih slovenskih predstavnic se ni uvrstila v finale.

Najbližje preboju med najboljših 30 je bila Bucikova, ki je zasedla 31. mesto. Druga vožnja se ji je izmuznila za šest stotink sekunde.

Ferkova (+3,48) je prvo vožnjo končala na 34., Dvornikova (+4,24) na 46., Hrovatova (+4,34) pa na 48. mestu.

Hrovatova je sicer dobro začela sezono na ledeniku, kjer je bila po prvi vožnji veleslaloma celo na visokem četrtem mestu, a je v finalu odstopila. Najboljša Slovenka v Söldnu je bila tako povratnica po poškodbi Tina Robnik, ki v Leviju ni nastopila.

Sezona, v kateri bo 40 tekem, se nadaljuje prihodnji konec tedna z veleslalom in slalomom v Killingtonu.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.