Šport > Zimski športi
674 ogledov

Hrovatova v deseterici, še dve Slovenki do točk

meta hrovat Epa Meta Hrovat
Meta Hrovat se je po dveh ničlah v tej sezoni prebila med najboljših deset. Dvojna italijanska zmaga, prva za Marto BAssino.

Z veleslalomom v Killingtonu se je začela severnoameriška turneja za alpske smučarke. Domači navijači so veliko pričakovali od Mikaele Shiffrin, ki pa v prvi vožnji ni povsem upravičila visokih pričakovanj ameriških ljubiteljev belih strmin. Večina njih je namreč šampionko pričakovala na najvišjem mestu, vendar so jo v prvo premagale kar štiri tekmice.

Najhitreje je s progo v prvi jakostni skupini opravila Italijanka Marta Bassino. Za 23 stotink je zaostala Slovakinja Petra Vlhova, za 35 Francozinja Tessa Worley in za 41 Shiffrinova.

Razlike med smučarkami so bile zelo majhne. S številko 12 je nastopila Meta Hrovat, ki je na prvih dveh tekmah v sezoni ostala brez točk, na prvem veleslalomu bi se sicer najverjetneje nuvrstila v deseterico, vendar je na drugi progi odstopila. Tokrat je v zgornjem delu nastopila dokaj rezervirano, na prvem merjenju časa je zaostajala za 62 stotink, do cilja pa je nato izgubila le še osem stotink. S skupno sedmimi desetinkami zaostanka je prišla na osmo mesto.

Kot 15. je startala Novozelandka Alice Robinson. Presenetljiva zmagovalka veleslaloma v Söldnu, kjer je celo nastopila poškodovana, je ob odstopu beležila sedmi čas. Takoj za njo se je s strmino spopadla povratnica po poškodbi Michelle Gisin in se zavihtela celo na tretje mesto (+0,29).

Tina Robnik, ki je na uvodni preizkušnji v Avstriji zasedla 11. mesto, je tokrat nastopila s številko 21, v cilj je prišla kot 15. najhitrejša (+1,51). Med tistimi, ki so se ji kasneje najbolj približale, je bila Ana Bucik. Ta je zasedla 20. mesto, kasneje pa se je med obe Slovenki uvrstila Švedinja Estelle Alphand, pred njiju pa s številko 54 tudi Sofia Goggia.

Hrovatova je tako prvi nastop sklenila kot deveta, Robnikova kot 16., Bucikova pa kot 23. Maruša Ferk pa ni startala.

Robnikova izgubila nekaj mest, Hrovatova eno

V finalni vožnji je Bucikova ob prihodu v cilj izgubila nekaj mest, a je nato izgubo ob počasnejših nastopih nekaterih tekmic nadoknadila. Za njo je zaostala tudi Robnikova, ki se je ob prihodu v cilj uvrstila na deveto mesto, tik za Bucikovo. Na vrhu je bilo še 15 tekmovalk.

Tudi v drugi vožnji se Hrovatova ni najbolj spoprijateljila z vrhnjim delom proge, v srednjem in spodnjem pa je bila boljša. Na koncu je izgubila eno mesto, zagotovila pa si je uvrstitev v prvo deseterico.

Z najboljšim časom druge vožnje je zadnjo sedmerico izzvala Federica Brignone, ki si je pred do njenega nastopa vodilno Wendy Holdener privozila kar 86 stotink naskoka. Za Italijanko je tri stotinke zaostala tudi Shiffrinova, 24 pa Worleyjeva.

Na vrhu so bile le še tri smučarke. Gisinova se je s petimi stotinkami zaostanka uvrstila na tretje mesto. Slabše je šlo nato Vlhovi, ki je ciljno črto prečkala kot peta (+0,39). Italijanke so že slavile, Brignonejevo bi lahko premagala le Bassinova. Tej je uspelo, na koncu je ohranila 29 stotink prednosti pred rojakinjo. Triindvajsetletnica je prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu.

Uvrstitve Slovenk: Hrovatova 10. (+1,34), Bucikova 23.(+2,56) in Robnikova 24 (+2,65).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.