Imate okuženega igralca? Torej ste izgubili z 0:3!

Foto: Epa koronavirus uefa nogomet
Evropska nogometna zveza (Uefa) razmišlja o uvedbi bizarnega pravila, s katerim bi zajezili širjenje koronavirusa med udeleženci Lige Evropa in Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Evrspski nogomet je pred velikimi izzivi, zato se krovna nogometna zveza na stari celini poigrava tudi z nekaterimi bolj radikalnimi predlogi za učinkovit boj zoper koronavirus in varno izvedbo kvalifikacijskih tekmovanj pod njenim okriljem v prihodnji sezoni.

Po poročanju Jutarnjega lista, ki se sklicuje na neimenovane vire blizu Hrvaški nogometni zvezi (HNS), naj bi Uefa razmišljala o pravilu, po katerem bi vse ekipe, za katere bi se izkazalo, da imajo v kadru okuženega igralca, kvalifikacijsko tekmo izgubile za zeleno mizo, nasprotniku pa bi se priznala zmaga s 3:0.

Če bi do takšnega scenarija prišlo v fazi tekmovanja, ko o napredovanju v naslednji krog odloča samo ena tekma, bi moštvo s prisotno okužbo avtomatično izpadlo iz tekmovanja.

Po predlogu, ki je v fazi razprave, bi morala moštva pred vsako tekmo testirati vse igralce in strokovni kader.

Gre za radikalen predlog, ki bi bil v praksi težko izvedljiv. Ob tem se poraja tudi logično vprašanje, kaj se zgodi, če je okužba prisotna v obeh moštvih? V enem najbolj zabavnih odzivov na to temo je nek navijač zapisal, da bo v tem primeru napredovala tista ekipa, kjer bodo okuženi prej okrevali.

Uefa je sicer v petek sporočila, da kljub zaostrovanju ukrepov in povečanemu številu novih okužb še ne razmišlja o spremembi načrtov za izvedbo zaključnega turnirja letošnje sezone Lige prvakov v Lizboni.

"Trenutno ni razloga za načrt B. A položaj vsak dan ocenjujemo in se prilagajamo. Ves čas smo v stiku s portugalsko nogometno zvezo in tamkajšnjimi oblastmi. Upamo, da bo vse v redu in da bo mogoče na Portugalskem organizirati zaključni turnir osmerice," so sporočili z zveze

Od četrtfinala bodo vse tekme lige prvakov potekale v Lizboni od 12. do 23. avgusta. Šlo pa bo le za eno tekmo in ne dve, kot je običajno.

V ligi prvakov so sicer neodigrane še štiri tekme, v četrtfinale elitnega tekmovanja pa so se že uvrstili Atalanta Josipa Iličića, Atletico Madrid Jana Oblaka, Leipzig Kevina Kampla in Paris Saint-Germain. Za ostala štiri mesta se potegujejo Real Madrid in Manchester City (Angleži po prvi tekmi vodijo z 2:1), Bayern in Chelsea (Nemci vodijo s 3:0), Lyon in Juventus (Francozi so v prednosti 1:0) ter Napoli in Barcelona (ekipi sta prvo tekmo odigrali neodločeno z 1:1).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.