Imeli že 176 zlatih kolajn, zdaj prva tudi na zimskih OI

Foto: Profimedia
Na seznamu dobitnic zlatih kolajn imamo novo državo.
Oglej si celoten članek

V moški štafetni tekmi hitrostnega drsanja na kratke proge na 5000 metrov je v Pyeongchangu zlato pripadlo madžarski ekipi. Shaoang Liu, Shaolin Sandor Liu, Viktor Knoch in Csaba Burjan so tako Madžarski pridrsali prvo zlato olimpijsko medaljo na zimskih olimpijskih igrah doslej in prvo odličje po letu 1980, dosegli pa so tudi olimpijski rekord.

Srebro so dobili Kitajci, bron Kanadčani. Madžarska štafeta je petkilometrsko razdaljo prešla v času šest minut in 31,971 sekunde, s čimer je olimpijski rekord izboljšala za približno dve sekundi in pol ter osvojila prvo madžarsko odličje na teh igrah.

Velika sramota Kaj bo na tole porekel Kim Jong Un?

Drugo mesto je osvojila kitajska štafeta (6:32,035), tretje pa Kanada (6:32,282). Brez medalje je po finalni tekmi kot četrtouvrščena ostala južnokorejska ekipa (6:42,118).

Madžarska je na poletnih olimpijskih igrah doslej osvojila 176 zlatih kolajn, zdaj pa je prišla tudi do zimskega zlata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.