Indiana vlada vzhodu, Portland zahodu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ekipa Indiana Pacers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Los Angeles Clippers s 106:92 in ohranila najboljšo statistiko v ligi.
Oglej si celoten članek

Igralci Portland Trail Blazers so na gostovanju s 127:111 ugnali Dallas Mavericks in so vodilni na zahodnem delu ter skupno drugi v ligi. Enak izkupiček zmag in porazov (31:9) kot Portland ima tudi tokrat prosti San Antonio. Branilci naslova, igralci Miami Heat, so po podaljšku v gosteh s 104:96 premagali Charlotte Bobcats in so drugi na vzhodnem delu ter skupno peti.

Pacersi prekinili niz Clippersov

Indiana je dosegla četrto zaporedno zmago in ob sedmih porazih 32. v sezoni. V prvem derbiju večera se je najbolj izkazal Paul George, ki je zadel 36 točk, od tega pet trojk in je prikazal tudi izjemno zabijanje s hrbta po 360 stopinjskem obratu. Lance Stephenson je za vodilno ekipo lige dodal 22 točk in 12 skokov ter sedem podaj. Pacersi so se ponovno predstavili z granitno obrambo, ki je končala niz petih zaporednih zmag Clippersov. Jamal Crawford (22 točk) s soigralci ni imel pravih možnosti za preobrat, saj so gostje brez težav držali vse niti tekme in zanesljivo vodstvo od začetka do konca.

LeBron blestel v podaljšku

LeBron James je šest od svojih 34 točk zadel v podaljšku za Miami, ki ima štiri poraze več in tri zmage manj od Indiane. Charlotte je izgubila petnajsti zaporedni dvoboj z aktualnimi prvaki lige. LaMarcus Aldridge je bil s 30 točkami in 12 skoki najboljši mož Portlanda, Nemec Dirk Nowitzki pa je bil z 18 točkami najboljši strelec Dallasa, ki je na sedmem mestu na zahodnem delu lige.

Liga NBA, rezultati:

Indiana Pacers : Los Angeles Clippers 106:92
Charlotte Bobcats : Miami Heat 96:104*
Washington Wizards : Detroit Pistons 98:104
New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 87:97
Houston Rockets : Milwaukee Bucks 114:104
Chicago Bulls : Philadelphia 76ers 103:78
Minnesota Timberwolves : Utah Jazz 98:72
Dallas Mavericks : Portland Trail Blazers 111:127

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.